Ana sayfa » Güncel » KORONAVİRÜS VAKALARININ KARANTİNA SÜRESİ DEĞİŞTİ…

KORONAVİRÜS VAKALARININ KARANTİNA SÜRESİ DEĞİŞTİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı açıklama yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada, pozitif vakaların karantina süresinin 7 güne düşürüldüğü duyuruldu.

Açıklamada, 7 günlük karantina süresi sonrası semptom göstermeyen kişilerin karantilarının biteceği bildirilirken; karantina 5. gününde test yaptıran ve test sonuçları negatif çıkan hastaların da karantinalarının sona ereceği ifade edildi.

Fahrettin Koca ayrıca 3 doz aşı olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmayacağını da duyurdu.

Açıklamada, ”Karantina sürelerinin, mevcut koşullar dikkate alındığında yeniden düzenlenmesinin uygun olacağına karar verilmiştir. Pozitif vakaların karantina süresi 7 gün olarak belirlenmiştir. 7. günden sonra hafif ya da hiç semptom göstermeyen kişiler için karantina süresi sona erer. Pozitif vakaların, 5. gün test yaptırmaları durumunda test sonucu negatife dönmüşse karantina süresi sona erer.

Temaslı kişiler, son 3 ay içinde hatırlatma dozu aşısını olmuş ya da hastalığı geçirmiş ise karantinaya alınmaz. Semptom takibi yaparak maske kullanımı ile günlük yaşamına devam eder. Aşısız ya da hatırlatma dozu aşısı üzerinden 3 ay geçmiş temaslı kişiler 7 gün karantinaya alınır. Semptom takibi yapılır. 5. gün test yaptırıp negatif olan kişiler karantinayı erken sona erdirebilirler” ifadeleri kullanıldı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI…

Bilim Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada artan vakalar sonrası yüz yüze eğitime ara verilip verilmeyeceği yönündeki tartışmalara da son nokta konuldu.

Açıklamada, ‘Ülkemizde tüm müesseseler kapanmadan okullar kapanmayacaktır’ denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com