Ana sayfa » Güncel » KAVLAK: “ARTIK SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ, EYLEMSE EYLEM, GREVSE GREV!..”

KAVLAK: “ARTIK SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ, EYLEMSE EYLEM, GREVSE GREV!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Metal sektöründe 130 bin işçiyi ilgilendiren MESS Grup Sözleşmesi’nde işveren örgütü MESS’in yüzde 17’lik zam dayatmasını protesto etmek için birçok şehirden gelen işçiler, Kocaeli Perşembe Pazarı Meydanında taleplerini yineledi.

Evrensel gazetesinin aktardığına göre İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir başta olmak üzere ülkenin birçok farklı şehrinden bir araya gelen Türk-Metal üyesi işçiler, alana sloganlarla girdi.

‘TOPLU SÖZLEŞME HAKKIMIZ, GREV SİLAHIMIZ..’

Türk-İş’e bağlı sendikaların da destek verdiği mitinge grevlerinin 70. gününde “Toplu sözleşme hakkımız, grev silahımız” pankartı arkasında Bakırköy Belediyesi işçileri de katıldı.

KAVLAK: “HERKES SICAK YUVASINDAYKEN BİZ ÇARKLARI DÖNDÜRDÜK..”

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, mitingin adının rastgele seçilmediğini belirterek “Bu mitingimiz, ‘Ölümüne çalıştık, kazanacağız’ mitingidir. Evet, biz ölümüne çalıştık. Biz, canımız pahasına çalıştık. Herkes evindeyken, sıcak yuvasında, çoluk çocuğuyla beraberken, biz çarkları döndürdük, bacaları tüttürdük. Emeğin en kutsal değer olduğunu, dosta, düşmana gösterdik” dedi.

“Ülkemiz sanayisi durmasın diye, ekonomimiz zarar görmesin diye, patronlarımız karlarına kar katsın diye, biz canımız pahasına çalıştık. Canımız pahasına çalıştık’’ ifadesini kullanan Kavlak, mitingi herkesin hakları için yaptıklarını vurgularak şöyle devam etti:

“Biz, bu pandemi döneminde şehitler verdik. Arkadaşlarımızı kaybettik. Onları toprağa verip yine tezgahımızın başına döndük. Biz, ölümüne çalıştık, ölümüne çalıştık. Değerli kardeşlerim, bu miting, bu coşku, bu görkemli yürüyüş, yalnızca metal işçileri için değildir. Bu miting, pandemi döneminde canları pahasına çalışan tüm emekçiler içindir. İşten atılan, ücretsiz izne çıkarılan, tüm emekçiler içindir. Bu büyük miting, örgütsüz işçiler içindir.

Esnek, kuralsız, güvencesiz çalışanlar içindir. İşsizler içindir. Emeklilikte yaşa takılanlar içindir. Gelecekten umudunu yitirmiş gençler içindir. Bu miting, ezilenler, sömürülenler, hor görülenler, emeğinden başka hiçbir şeyi olmayanlar içindir. Bu büyük miting, sendikalaştıkları için işten atılan, örgütlenme hakkı yok sayılanlar içindir.

‘BIÇAK KEMİĞE DAYANDI..’

Buradan, Kocaeli Meydanı’ndan, emeğin bu kutsal kürsüsünden, hak için, ekmek için, gelecek için, aş için, iş için mücadele eden tüm emekçilere selam olsun. Değerli dostlarım, bu miting, yalnızca metal işçisine hakkını vermeyen MESS’e karşı değil, emeği hor görenlere, hakkını vermeyenlere cevap vermek, ‘Evet, biz buradayız’ demek içindir. Bu büyük buluşmamız, Türkiye işçi sınıfının ayağa kalktığı, ‘Yeter artık’ dediği, ‘bıçak kemiğe dayandı’ dediği bir haykırıştır, bir direniştir.

‘EYLEMSE EYLEM, GREVSE GREV..’

Ülkenin her yerinde varız. Kardeşlerim, günlerdir, haftalardır sokaklardayız. Eylemlerimize önce işyerimizde başladık. Vardiya değişimlerinde eylemler yaptık. İşi durdurduk. O da yetmedi, sesimizi daha güçlü bir şekilde duyurmak için, kent meydanlarına çıktık. Sokaklardan, caddelerden sel gibi aktık. Önce İzmir’deydik… Sonra Manisa’dan seslendik. Bursa’daydık, Eskişehir’deydik, Çerkezköy’de, Gebze’de, Sakarya’da, Ankara’daydık, şimdi buradayız.

Bizim başka bir niyetimiz yok, gizli bir ajandamız yok. Hepimiz alın terimizin karşılığı için mücadele ediyoruz. Kara, yağmura, soğuğa bakmadan insan gibi yaşamak için hak mücadelesi veriyoruz. Bilmeyenlere, görmeyenlere, duymayanlara, sesimizi duyurmak için olanca gücümüzle bağırıyoruz. Olanca gücümüzle bağırıyoruz. Eylemse eylem, grevse grev.”

‘HAK ETTİĞİMİZİ ALAMADIK..’

Kavlak, “Emeğimizin karşılığını alamadık bu yüzden bıçağın kemiğe dayandığı yerdeyiz” ifadesini kullandığı açıklamasında şunlara yer verdi:

“Değerli arkadaşlarım, 12 Ekim 2021 günü, 130 bin metal emekçisi için işveren sendikası MESS ile Masaya oturduk. Tüm iyi niyetimizle, samimiyetimizle, Metal emekçilerinin hakkı için, alın terinin karşılığı için 6 oturum gerçekleştirdik. Ancak şimdilik hak ettiğimizi alamadık. Zor bir yola çıktık. Yolumuz zor, Sıkıntımız büyük. Artık hepimiz Sözün bittiği yerdeyiz. Artık hepimiz dayanma gücümüzün sınırındayız. Artık hepimiz dardayız, zordayız. Günlerdir hepimiz ayaktayız, eylemdeyiz. Dedim ya artık sözün bittiği yerdeyiz. Bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com