Ana sayfa » Güncel » EMEKLİ VE MEMURUN GÖZÜ PAZARTESİYE ÇEVRİLDİ…

EMEKLİ VE MEMURUN GÖZÜ PAZARTESİYE ÇEVRİLDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘faiz sebep enflasyon netice’ ifadeleriyle savunduğu yeni ekonomi modeli Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son üç ayda verdiği toplam 400 baz puan faiz indirimi kararının ardından Türk lirasındaki değer kaybı tarihi seviyeye ulaştı.

Alınan kararlar ile eylülde 8.30 seviyelerinde olan doların kasımda 13 liranın üzerine yerleşmesiyle, TL’nin üç ayda değer kaybı yüzde 57’yi aştı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre enflasyon yüzde 21,31’e yükseldi. ylık artışsa yüzde 3.51 olarak belirlendi. Bağımsız akademisyen ve ekonomistlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göreyse yıllık enflasyon, yüzde 58,65.

ZAMLARDA BELİRLEYİCİ OLACAK..

Türkiye İstatistik Kurumu, aralık ayı enflasyon rakamlarını 3 Ocak 2022 Pazartesi günü açıklayacak. Memur ve emeklileri yakından ilgilendiren oranlar, maaş ve aylıklara yapılacak zamda belirleyici olacak.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren aralık ayı enflasyon verisi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Ocak’ta açıklanacak. Böylece yılın ikinci 6 ayına ait enflasyon oranı da belirlenecek.

Memur ve emeklileri yakından ilgilendiren ocak-haziran dönemi enflasyon rakamı, milyonlarca kişinin gelirini doğrudan ve dolaylı etkileyecek.

BEKLENTİ ANKETİ SONUÇLANDI..

Aralık ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 21 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete göre, ekonomistlerin aralık ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 8,54 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin aralık ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 5,50, en yüksek yüzde 14,60 aralığında yer aldı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com