Ana sayfa » Siyaset » KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ CUMA GÜNÜ MECLİSTE…

KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ CUMA GÜNÜ MECLİSTE…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü kripto para düzenlemesinin hazır olduğunu ve kısa süre içinde Meclis’e gönderileceğini açıklamıştı.

Bu açıklama sonrasında AKP’den bir adım daha geldi. Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter’da kripto sektörünün önde gelen isimlerinin yer aldığı bir canlı yayına katıldı.

UZMANLARLA GÖRÜŞÜLECEK..

Elitaş, sektörün görüş ve önerilerini almak için kripto para temsilcilerini Meclis’e davet ettiklerini açıkladı. Görüşmede taslak hakkında görüş ve öneriler alınacak. Yapılacak çalışmalar sonrasında düzenlemeye son şekli verilerek Meclis’e sunulacak. Kripto para yatırımcıları içerik olarak yasaklama değil vergilendirme yönünde bir düzenleme bekliyor ancak sektör temsilcilerinin edindiği bilgilere göre oldukça kısıtlayıcı sistem üzerinde durulduğu belirtiliyor.

PARANIN ÇIKIŞINA KISITLAMA..

Sözcü’nün taslağı gören kaynaklardan aktardığına göre, paranın yurtdışına çıkışını kısıtlayıcı bazı düzenlemeler yer alırken, vergilendirmeye dair ise herhangi bir madde bulunmuyor. Kripto varlıkların vergilendirilmesi yatırımcıları korkutsa da; piyasa temsilcileri vergiyi, kripto yatırımların kitlelere yayılmasında ve legal bir sistem oluşmasında önemli görüyor. Çarşamba günü sektör temsilcileri ile Meclis’te yapılacak görüşme sonrası söz konusu düzenlemenin taslağı daha netleşecek.

Şüpheli görülen para işlemlerinde Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) yetki verileceği belirtiliyor.

Düzenlemede ayrıca ihraç ve dağıtılması, alım satım yapanların uyması gereken ilkeler, varlık saklama hizmetinin hangi şartlarda kimler tarafından yapılacağı yer alacak. Kripto varlık şirketlerinin sermaye piyasası kurumu gözetiminde faaliyette bulunması, asgari sermaye şartının getirilmesi planlanıyor..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com