Ana sayfa » Siyaset » 3 PARTİNİN SON BİR YILINI DERLEDİ, TEK KAYBEDENİN AKP OLDUĞUNU BELİRLEDİ..

3 PARTİNİN SON BİR YILINI DERLEDİ, TEK KAYBEDENİN AKP OLDUĞUNU BELİRLEDİ..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ORC Araştırma, AKP, CHP ve İYİ Parti’nin Şubat 2021 ile Aralık 2021 tarihleri arasındaki oy oranlarını yayınladı.

ORC Araştırma, Şubat 2021 ile Aralık 2021 tarihleri arasında partilerin oy oranlarındaki değişimleri araştırdı. Araştırmanın sonuçları sosyal medyadan yayınlandı.

AKP’NİN OYLARI ERİDİ..

Araştırma sonuçlarına göre; iktidar partisi AKP’nin Şubat ayında yüzde 36 olan oy oranının aylar içerisinde erdiği ve Aralık ayında yüzde 30,3 olduğu görüldü. İktidarın yeni ekonomi politikalarıyla birlikte ekonomik krizin derinleştiği süreçte oy oranlarının en büyük düşüşü yaşadığı görüldü.

CHP’NİN OY ORANI YÜZDE 22’DEN 25’E YÜKSELDİ..

Ana muhalefet partisi CHP ise Şubat ayında yüzde 22,3 olan oy oranını Aralık ayında yüzde 25,5’e yükseltti. Ekonomik krizin derinleştiği Ekim ayında CHP’nin oy oranını yüzde 26’ya yükselttiği görüldü.

İYİ PARTİ 11 AYDA OY ORANINI YÜKSELTTİ..

Millet İttifakı’nın parçası olan İYİ Parti’nin de Şubat 2021’de yüzde 10,8 olan oy oranını Aralık ayında yüzde 15’e yükselttiği görüldü.

Kasım ayında; İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın şehit yakını olduğu iddia edilen bir kişiye küfür etmesi ve grup başkanvekilliği görevinden istifa ettiği süreçte de İYİ Parti’nin oy oranında düşüş gözlemlenmedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com