Ana sayfa » Güncel » İZMİR’DE: “ENTAKİP” TANITILDI, BAŞKAN SOYER: “TAKSİCİ ESNAFI, SAAT KULESİ KADAR KIYMETLİ” DEDİ…

İZMİR’DE: “ENTAKİP” TANITILDI, BAŞKAN SOYER: “TAKSİCİ ESNAFI, SAAT KULESİ KADAR KIYMETLİ” DEDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği ve İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası’nın ortaklığıyla hayata geçirilen “EnTakip” uygulaması tanıtıldı.

Türkiye’de ilk kez İzmir’de hayata geçirilecek uygulamayla kentteki tüm taksiler anlık izlenebilecek. Taksicilerle birliktelik mesajı veren Soyer, “İzmir’in taksici esnafı var. Saat Kulesi kadar kıymetli. Şehirleri marka yapan anıtlardan çok insanları, örgütleri, teşkilatlarıdır. Ben taksici esnafım ile gurur duyuyorum. Türkiye için ortaya bir iddia koydunuz” dedi.

EnTakip uygulamasının tanıtım toplantısı bugün Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki “EnTakip” uygulamasının tanıtım toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası Başkanı Celil Anık ile çok sayıda taksici katıldı. Türkiye’de ilk kez uygulanacak ve taksilerin 24 saat boyunca anlık izlenmesine olanak tanıyacak uygulamayı anlatan Başkan Tunç Soyer, çok heyecanlı ve gururlu olduğunu söyledi. Başkan Soyer, şöyle konuştu:

“TAKSİCİ ESNAFI, SAAT KULESİ KADAR KIYMETLİ..”

“Türkiye’nin en başarılı, en modern, en güvenilir, en müşteri dostu taksiciliğini kurdunuz. Bir iddia ortaya koyuyoruz. İzmir’in taksici esnafı var. Saat Kulesi kadar kıymetli. Şehirleri marka yapan anıtlardan çok insanları, örgütleri, teşkilatlarıdır. Ben taksici esnafım ile gurur duyuyorum. Türkiye için ortaya bir iddia koydunuz.

Kolay değil, zor. Bir değişikliği yapmak, yenilik yapmak zor. Bunu başardığınız için hepinize helal olsun diyorum. Çıtayı öyle bir yere getirdiniz ki bize bu cümleleri kurduruyorsunuz. Türkiye’nin en başarılı taksiciliği İzmir’de diye göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Otomatik ödeme sistemleri geliyor.

Çünkü dünya buraya gidiyor. Elektrikli araçlar… Dünyanın geleceği bu. 2030-2035’te bunlar yasaklanacak üretimi yapılmayacak fosilli araçların. Bu nedenle erken kalkan yol alır. Sizler bu yolculukta el ele verdikçe, bütün gönüllülüğünüz vicdanınız ile el ele verdikçe İzmir Büyükşehir Belediyesi her zaman yanınızda olacaktır.”

“YOLCUYU ALMAYANLARLA ÇALIŞMAK İSTEMİYORUM..”

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da “Kendi kendini meth eden insanları sevmem ancak ulaşımda 1 numarayız. Herkes İzmir’e bakıyor. Bana ne yaptınız diye soruyorlar. Ben de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız ile EnTakip uygulamasını yaptık diyorum” dedi.

Mutlu, yolcu almayan taksicilerle ilgili de “Bir yolcu geldiğinde arabam bozuk, kısa mesafe gibi sözler kullanan kişiler ile ben çalışmak istemiyorum. Ben hanımefendiyi gördüğünde koşup kapısını açan, çocuğu arabaya oturtan, valizi alıp bagaja koyan arkadaşlar ile çalışmak istiyorum. Araçların içine tablet istiyorum. Yolcu bindiğinde güzergahını yazsın ve nereye gidecekse görsün güzergahı ve gerekirse itirazını yapsın. Ayrıca ben her birinizden araçlarınızın elektrikli olmasını istiyorum. Bunun için kredi de bulacağım Dünya Bankası’na da gideceğiz gerekirse. Bu sayede sizin kazancınız daha da artacak” diye konuştu.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnafı Odası Başkanı Celil Anık şunları söyledi:

ANIK: “ÇOK TENKİT ALDIK AMA TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYDUK..”

“Bu projelere başladığımızda çok tenkit aldık. Ama taşın altına elimizi koyduk. Seçim kaygımız yok. Çok zor şartlardan geçtik. Yeni birtakım oluşumları esnaf arkadaşlara kabul ettirmek kolay olmuyor. Ancak İzmir’deki esnaf arkadaşlarımız elini taşı altına bizlerle birlikte koydu ve bugünlere geldik. Bize Büyükşehir, Esnaf Birliği bizlere destek vermezse bizlerin bir şey yapması mümkün değil. Bu nedenle hepsine çok teşekkür ediyorum..”

(ANKA)

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com