Ana sayfa » Siyaset » BAHÇELİ: “TÜRKİYE EKONOMİSİNDE OLAĞANÜSTÜ HİÇ BİR ŞEY YOKTUR..”

BAHÇELİ: “TÜRKİYE EKONOMİSİNDE OLAĞANÜSTÜ HİÇ BİR ŞEY YOKTUR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada ekonomik kriz, ekonoik Olağanüstü Hal ilanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı başta olmak üzere gündemdeki konuları değerlendirdi.

EKONOMİK OHAL İDDİALARI..

Japon bankası Nomura, AKP’nin 5 adımlı bir plan doğrultusunda hareket ettiği değerlendirmesinin yer aldığı bir analiz yayımlamış ve hükümetin anketlerdeki oylarını artırıp 2022’nin ilk yarısında erken seçim çağrısı yapmak üzere beş adımlık bir plan çerçevesinde hareket ettiğini düşündüklerini belirtmişti.

Rapora göre plan adımları ise şöyle; 1) Mali paket / Asgari ücret artışı, 2) Faiz indirimleri / kredi büyümesi, 3) Dolar kuruna TCMB ve kamu bankalarının müdahaleleri, 4) Dış politika vakası, 5) Olağanüstü hal ilanı

Analizde Cumhurbaşkanının olağanüstü hal durumunda seçimi 12 ay erteleme yetkisi olduğu da hatırlatıldı.

Daha önce uzun süre AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte görev yapan Prof. Dr. İzzet Özgenç’in Olağanüstü Hal’in (OHAL) ekonomik kriz nedeniyle uygulanabileceği yönündeki çıkışı da kısa sürede gündeme oturdu.

BAHÇELİ’DEN OHAL İDDİALARINA YANIT..

Devlet Bahçeli OHAL iddiaları hakkında, “konomideki konjoktürel gelişmeleri ve isabetli politika tercihlerini çarpıtıp OHAL’den bahsetmek gafilliktir, şuursuzluktur. Yükselen, toparlanan ve dengeye gelen Türkiye ekonomisinde olağanüstü hiçbir şey yoktur. Geleceğe güvenle bakmak varken, makroekonomik parametrelerle ilgili cahilce polemikler yapmak yalnızca krizseverlere hizmet, yalnızca Türkiye’nin düşmesini gözleyenlere himmettir.” ifadelerini kullandı.

TBMM’DEKİ GERGİNLİKLER..

MHP Lideri Bahçeli’nin açıklaması şu şekilde:

2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesi esnasında özellikle zillet ittifakı partileri vasıtasıyla sahnelenen ilkesiz, iradesiz ve itibarsız görüntüler milletimizi derinden yaralamıştır. Bu süreçte CHP, HDP, İP ve diğer marjinal partiler arasındaki ilişki, irtibat ve ittifak ziyadesiyle billurlaşmış ve bilenmiştir.

TBMM’ni terörize etmek, olay çıkarmak, kavga ve dövüş ringi haline getirmek maksadıyla arkası önü hesaplanmış planlı bir tahrik kampanyası devamlı surette tırmandırılmıştır. Bilhassa CHP ile HDP sözde Kürdistan ortak paydasında buluşmuşlar, Türkiye karşıtlığında birleşmişler, milli irade karşısında tecessüm eden husumet cephesine girmişlerdir.

Nitekim TBMM Genel Kurulu’nda demokrasi ayıpları, ahlak kayıpları, akıl tutulmaları, devlete ve millete meydan okuyan küstahlıklar zincirleme şekilde cereyan etmiştir. Birbiri ardına tetikledikleri skandallarla Gazi Meclisi’mizi sabote eden muhalefet partileri ülkemizin demokratik imajına ve hukuk prestijine zarar vermekle kalmamışlar, bütçe müzakerelerinin saygınlığına da gölge düşürmüşlerdir.

TBMM’nin bir asrı aşan şerefli mazisinde böylesi bir karanlık tablo hiç görülmemiş, hiç yaşanmamış, hiç var olmamıştır. Türkiye sahip olduğu beşeri cevher, ekonomik kapasite, diplomatik kabiliyet, tarih ve kültür hazinesi, potansiyel güç ve jeopolitik müktesebatla büyüklüğünü her saha ve zeminde göstermiş bir ülkedir. Hiçbir sorunumuz çaresiz ve çözümsüz değildir..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com