Ana sayfa » Siyaset » ÖZEL BAKAN KURUM’A MEYDAN OKUDU: “CESARETİN VARSA İZMİR’DEN ADAY OL!..”

ÖZEL BAKAN KURUM’A MEYDAN OKUDU: “CESARETİN VARSA İZMİR’DEN ADAY OL!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Önceki gün TBMM’de yapılan bütçe görüşmelerinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un İzmir hakkındaki sözlerine Özgür Özel’den yanıt geldi.

Bakan’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerine yanıt veren Özel, “Türkiye’de arıtılan her 100 litre suyun 23 litresini İzmir Büyükşehir Belediyesi arıtıyor. Kentsel dönüşümde de İzmir’in, Büyükşehir’in projeleri bakanlıkta dört sene onaylanmayıp beklerken, Kuzey Ankara’ya bir gecede özel kanun çıktı.” dedi.

‘MURAT KURUM’UN İZMİR TAKINTISI VAR..’

Genel Kurul’daki sözlerini Murat Kurum’u sonraki seçimlerde İzmir adaylığına davet ederek sürdüren Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Murat Kurum’un İzmir takıntısı var ki hâlâ “Bir dahaki sefere” diyor. İzmir’e ne adaylar, ne bakanlar hatta bir eski başbakan bile geldi, aday oldu. Bu kadar meraklıysan, cesaretin varsa İzmir’e bir dahaki sefere sen aday ol, İzmir o uzun boyunun ölçüsünü nasıl veriyor bir gör” ifadelerini kullandı.

BAKAN KURUM NE DEDİ?..

Meclis bütçe görüşmelerinin altıncı gününde söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kürsüdeki konuşması sırasında, “İzmir’de bana bir tane başlattığınız kentsel dönüşüm projesi gösterebilir misiniz? Üç yıldır yönettiğiniz şehirlerde kaç tane kentsel dönüşüm projesi başlattınız, kaç tane yeşil alan projesi başlattınız, kaç tane atık su arıtma tesisi projesi başlattınız? Siz kızıyorsunuz ama yine söyleyeceğim, yirmi beş yılda Gazi Mustafa Kemal’in mağrur İzmir’ini mağdur İzmir yaptınız” sözleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yüklenmişti.

Yakın zamanda yine bu madenciliğe ait atık/pasa depolama sahasında meydana gelen göçük nedeniyle tonlarca atık hemen yanı başındaki dereye taşmış, derenin taşıdığı bu zehirli atık Madra Barajı’na kadar taşınmıştır.

Sulama amaçlı olarak kullanılan bu barajdan da tarımsal ürünlere karışması ve bu ürünleri kullananların sağlığı için risk oluşturması söz konusudur” dedi.

Faaliyetini 11 yıldır sürdüren Bifer Demir Zenginleştirme Tesisi’nin atık depolama alanı olarak kullandığı pasa tepesi, yoğun yağışın ardından geçtiğimiz Ocak ayında çökmüştü..

İz Gazete

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com