Ana sayfa » Güncel » BİLİRKİŞİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKTI: “BİLİRKİŞİLER CİDDİYE ALINMALI” UYARISINDA BULUNDU..”

BİLİRKİŞİLER DAYANIŞMA DERNEĞİ ATATÜRK ANITINA ÇELENK BIRAKTI: “BİLİRKİŞİLER CİDDİYE ALINMALI” UYARISINDA BULUNDU..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Tüm Bilirkişiler Mesleki ve Dayanışma Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Köktaş ve Yönetim Kurulu üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak bir basın açıklaması yaptı.

İzmir Tüm Bilirkişiler Mesleki ve Dayanışma Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Köktaş ve Yönetim Kurulu üyeleri Cumhuriyet Meydanı’nda, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Basın açıklamasını yapan Kurucu Başkan Köktaş, derneğin kurulma amacını, üyelerinin mesleki bilgi ve becerilerini arttırmak, değişen mevzuat ve uygulamalar hususunda seminerler, eğitim programlar gibi etkinliklerle bilgilendirmek ve bilirkişilik müessesesini hak ettiği yere getirmek olarak sıraladı.

Köktaş, “Mahkeme, çözümü hukuk dışında özel veya teknik bilgiyi gerektiren hallerde, taraflardan birinin talebi üzerine ya da kendiliğinden, bilirkişinin oy ve görüşünün alınmasına karar verir” dedi.

“Özel ve teknik konuda uzman ve deneyimli olmayan bilirkişinin seçilmesi halinde görüşleri ile hakime yardımcı olamayacağı gibi, bu durum yanlış kararların alınmasına, adaletin gecikmesine ve yargılama maliyetlerinin artmasına yol açmaktadır” açıklamasında bulunan Köktaş, saydığı sebeplerden dolayı Bilirkişiliğin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Bilirkişilerin en önemli sorunlarını; Bilirkişi Kimlik kartı olmaması sebebi ile adliye giriş çıkışlarında yaşadıkları problemler, yazdıkları raporlar karşılığında çok düşük ücretler ödenmesi, bilirkişilerin eksiksiz rapor sunmasına rağmen avukatların itiraz edip ek rapor aldırmak ve davanın süresini uzatmaları, ek rapor için genellikle ek ücret verilmemesi olarak sıralayan Köktaş, bu sorunları Bilirkişilik Daire Başkanlığı’na ve Bilirkişi Bölge Kurulu’na bildirildiğini ve 2022 alımlarından sonra gerekli düzenlemenin yapılması için adımlar atıldığının müjdesini verdi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com