Ana sayfa » Güncel » BAŞKAN SOYER: “181 BİN ÜNİVERSİTE MEZUNU BÜYÜKŞEHİRE İŞ BAŞVURUSUNDA BULUNDU..”

BAŞKAN SOYER: “181 BİN ÜNİVERSİTE MEZUNU BÜYÜKŞEHİRE İŞ BAŞVURUSUNDA BULUNDU..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, FOX Tv’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katıldı. Tunç Soyer, eşi Neptün Soyer’in gönderdiği çiçeği ve selamı da Küçükkaya’ya iletti. Soyer’in konuşmasında öne çıkan cümleler şu şekilde:

YOKSULLUKLA MÜCADELE..

İzmir’de fecaat bir yoksulluk var. İnsanın vicdanını dağlayan bir tablo var. 500 bin gıda paketi dağıttık bu yıl. Bu kadar bir talep var. Bu yıl kara kış hizmet hattı açtık. Bu hatta başvuru yapanlara ne talep ediyorsa karşılıyoruz; gıdadan giysiye ve hijyen ihtiyacına kadar.

Biz üreticimizin doğduğu yerde doyması için mücadele ediyoruz. Onların ürettiklerine alım garantisi veriyoruz. Ürettiğinin karşılığını almasını ve üreticinin önünü görmesini sağlıyoruz. Bu aynı zamanda yoksullukla da mücadele demek.

Gerçekten bütün önceliklerimizi de değiştiriyoruz. İnsanlar açken yapacağımız projelerin önceliği de değişiyor. Süt Fabrikası kurduk mesela, bu onlarca insana istihdam demek.

Olağanüstü bereketli topraklarda ne oldu da biz yemin fiyatını konuşmaya başladık. İzmirliler rahat olsun, biz onların hayatını zora sokacak bir şeye izin vermeyeceğiz. Bize bugün itibariyle 181 bin üniversite mezunu iş için başvuru yapmış, işsizlik bu noktada. Bu tablo sürdürülebilir değil ve feci bir durumdayız. Büyük bir ekonomik krizin içindeyiz ancak bizim kaynaklarımız o kadar çok zengin ki… Hem ülke hem de İzmir olarak biz bu krizi atlatacak güce sahibiz. Bunu hep birlikte yapabiliriz.

‘BİR GECEDE 3 MİLYAR LİRA KAYBETTİK..’

Şunu net söyleyelim. Dolar 9,5 liralardan 13 liraya çıkınca biz bir gecede 3 milyar lira kaybettik. Bir metro istasyonu kaybettik aslında. Ancak İzmir’in bütçesi hala çok güçlü, İzmir yatırım yapılabilir bir kent olarak görülüyor. Biz tüm ekonomik krize rağmen yatırım yapıyoruz ama doğru yatırım alanlarını seçiyoruz; Süt Fabrikası gibi, metro gibi.

Buca Metro Projesi’yle ilgili toplam 490 milyon avroluk bir konsorsiyum oluşturduk. İzmir tarihinin en büyük yatırımını ekonomik krize rağmen yapıyoruz.

İzmir’in dirençli kent olması ve insanların güvenle yaşayabilmeleri için çalışıyoruz. Binalarda denetimler yapıyoruz, İzmir’in yer altı röntgenini çekiyoruz. İzmir’in gecekondu sorununu kentsel dönüşümle çözmek istiyoruz. Ekonomik krizlerden fırsatlardan çıkarmaya çalışıyor ve bunu da refahı arttırmak, adil bölüşmek için yapıyoruz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com