Ana sayfa » Siyaset » İYİ PARTİ’DEN KILIÇDAROĞLU’NUN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA; “HAVET!”…

İYİ PARTİ’DEN KILIÇDAROĞLU’NUN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA; “HAVET!”…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İYİ Partili Paçacı, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığı için “Kemal Bey cumhurbaşkanı olması halinde doğru bir isimdir. Ancak tespiti sırasında birinci turda seçilmeyi sağlayacak bunu riske sokmayacak adayın tercihi doğru olur” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın ardından bir açıklama da Cihan Paçacı’dan geldi.

Habertürk’ten Sibel Erdem’e yaptığı açıklamada “Kemal Bey cumhurbaşkanı olması halinde doğru bir isimdir” diyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, “Ancak adayların tespiti sırasında en fazla seçilme ihtimali olan ve birinci turda seçilmeyi sağlayacak bunu riske sokmayacak olan adayın tercihi doğru olur” ifadelerini kullandı. Paçacı şöyle devam etti;

MERAL HANIM ÇOK BÜYÜK BİR FEDAKARLIK YAPTI..’

“Meral Hanım çok büyük bir fedakarlık yaptı, anketlerde oy oranları yüksek olduğu, kendisinin yükselen bir trendi olduğu halde daha önce söylediği sözün arkasında durarak cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıkladı. Bu, büyük bir fedakarlık örneğidir.

Bu söylediklerimizden Kemal Bey’e karşı olduğumuz sonucu çıkmasın ama İYİ Parti’nin yol haritası paydaşlarla ortak bir aday tespit edilmesi ve bu noktada seçilecek bir isim olması. Meral Hanım cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını açıklayarak büyük bir fedakarlık gösterdi ama ‘bu yarıştan çekildik, istediğiniz adayı destekleriz’ anlamına gelmez.”

KORAY AYDIN NE DEMİŞTİ?

Koray Aydın da konuyla ilgili açıklamasında “Kendisinden talip olduğunu duymadım. Herkes idealist davranmalı. Nefis zamanı değil” ifadesini kullanmıştı. Aydın, kazanamama ihtimali olan bir isme ‘evet’ demeyeceklerini de belirtmişti..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com