Ana sayfa » Güncel » ENAG, HİPERENFLASYON TEHLİKESİNE KARŞI UYARDI!…

ENAG, HİPERENFLASYON TEHLİKESİNE KARŞI UYARDI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-ENAG, döviz kurlarında yaşanan ralli ve beraberinde gelen hayat pahalılığıyla ilgili analizini yayınladı. Yaşananların tam anlamıyla bir kur krizi olduğu belirtilen analizde, hiperenflasyon tehlikesine dikkat çekildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘faiz sebep enflasyon netice’ teziyle savunduğu ‘yeni ekonomik model’, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son üç ayda verdiği toplam 400 baz puan faiz indirimi kararı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki görev değişimiyle ‘resmen hayata geçirildi.’

Atılan adımlar ve hükümet kanadından yapılan açıklamalarla birlikte eylülde 8.30 seviyelerinde olan doların kasımda 13 liranın üzerine yerleşmesiyle, TL’nin üç ayda değer kaybı yüzde 57’yi aştı. Gelişmeler pek çok zammı beraberinde getirirken, hayat pahalılığı her alanda kendini daha fazla hissettirir oldu.

TÜİK’İN TARTIŞMALI VERİLERİ…

Böylesi bir süreçte, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon rakamları tepki çekti. Devlet kurumuna göre tüketici fiyatları kasımda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21,31’e yükseldi. Aylık artışsa yüzde 3.51 olarak belirlendi. Bağımsız akademisyen ve ekonomistlerin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göreyse yıllık enflasyon, yüzde 58,65..

Gerçek Gündem

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com