Ana sayfa » Siyaset » KAFTANCIOĞLU: “TAMAM AĞLAMA, MERSİN MİTİNGİNDE SADECE 4 KİŞİ VARDI..”

KAFTANCIOĞLU: “TAMAM AĞLAMA, MERSİN MİTİNGİNDE SADECE 4 KİŞİ VARDI..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İYİ Parti lideri Meral Akşener’in geçen hafta yaptığı Denizli mitinginden sonra dün de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mersin’de yaptığı mitingde büyük kalabalıklar topladı.

Aslında CHP, kentin en büyük meydanı Cumhuriyet Meydanı’nda mitingi yapmak istiyordu.

CHP KENDİSİNE GÖSTERİLEN ALANI TIKA BASA DOLDURDU..

Ancak dünkü mitingin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 17 Eylül’de aynı alanda yaptığı ve ziyadesiyle boş kalan açık hava toplantısı ile mukayese edilmesine mani olmak isteyen Mersin Valiliği o alanı ana muhalefet partisine kapatınca ‘‘Milletin Sesi’’ mitingi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yanındaki Umut Meydanı’nda yapıldı. İşte tartışma da burada çıktı.

Havadan ve yukarıdan çekilen tüm videolarda alanın hınca hınç dolu olduğu görülmesi CHP’lilerin miting öncesi Mersin’in tarihindeki en büyük miting olacağı yönündeki iddialarını doğrular nitelikteydi. Ancak buna itiraz Siirt’ten geldi.

ERDOĞAN: “RAKAMLAR ELİMİZDE, BU KADAR KALABALIK TOPARLAYAMADI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha büyük meydanda miting yapmak isteyen CHP’nin kendisine verilen alanı dahi dolduramadığını söyledi.

Erdoğan, ‘‘Siyaset er meydanında kendi mecrasında yürütülür. İşte siyaset burada. Bak bugün Mersin’deydin. Kardeşlerim Mersin’de bu kadar kalabalık toparlayamadı. Çünkü burası Siirt. Diyor ki ‘bize daha büyük alan verilseydi’. Topladığın kalabalık ortada, resmi rakamlar elimizde’’ dedi. Cumhurbaşkanı’nın bu sözlerine yanıt Cumhuriyet Halk Partisi’nin en tepesinden geldi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ERDOĞAN’A: “ALLAH’INI SEVERSEN DOĞRU SÖYLE, TÜİK’TEN Mİ ALDIN?”

Miting sonrası CHP lideri sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada enflasyon ile ilgili yaptığı açıklamalar güvensizlik yaratan Türkiye İstatistik Kurumu üzerinden Cumhurbaşkanı’na yüklendi.

Kemal Kılıçdaroğlu,“ ‘Mersin mitinginden elimde rakamlar var’ demişsin Erdoğan. Allah’ını seversen doğru söyle, TÜİK’ten mi aldın?’’ dedi.

“ANLAŞILAN UZAKTAN GÖRÜLMÜYOR..”

Mersin mitinginin organizasyonunu yapan Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da sosyal medya hesabından ‘‘Anlaşılan uzaktan görülmüyor’’ yazarak alanın videosunu yayınladı.

MERSİN VALİLİĞİ’NE GÖRE MİTİNGE 21 BİN 500 KİŞİ KATILDI

Kılıçdaroğlu ve Salıcı’nın kinayeli yanıtları üzerine bu kez Mersin Valiliği açıklama yaptı.

CHP’ye Cumhuriyet Meydanı’nı vermeyi reddeden Valilik, açıklamasında ‘‘Milletin Sesi Mitingi’ne yaklaşık 18 bin 500 kişinin polis ekiplerince güvenlik önlemi alınan turnikelerden geçerek katıldığı, 3 bin kişinin de alan dışından mitingi izlediği tespit edildiği belirtildi’’ ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BAŞARIR: “EN AZ 100 BİN KİŞİ VARDI”

Ancak CHP’lile bu sayının çok üzerinde katılım olduğunda iddialı.

CHP Mersin milletvekili ali Mahir Başarır, alan ve çevresinde en az 100 bin kişi olduğunu söyledi.

CHP TBMM Grup Başkan Vekili de 100 bin kişi olduğunu söyledi.

KAFTANCIOĞLU: “TAMAM AĞLAMA, MERSİN MİTİNGİNDE SADECE 4 KİŞİ VARDI..”

CHP’nin önde gelen isimleri sosyal medya hesabından çeşitli açıklamalar da yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, ‘‘Tamam ağlama, Mersin mitinginde sadece 4 kişi vardı. Ağaçtan izleyen:)) Görmeliydiniz nasıl güzeller, eski toprağın enerjisini metrelerce uzaktan hissettim..’’

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com