Ana sayfa » Siyaset » DAVUTOĞLU; “TÜRKİYE BİR OTORİTER YOLSUZLUK DÜZENİ NEDENİYLE KÜME DÜŞTÜ..”

DAVUTOĞLU; “TÜRKİYE BİR OTORİTER YOLSUZLUK DÜZENİ NEDENİYLE KÜME DÜŞTÜ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da “Yıkımdan Çıkışın Yol Haritası” adlı toplantıda hem krizden çözüm yollarını anlatacak hem de gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.

Davutoğlu’nun Yıkımdan Çıkışın Yol Haritası Toplantısı’nda yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

Artık yolsuzluklardan bahsetmek bile mümkün değil çünkü yolsuzluklar sistemin kendisi haline geldi. Bir ahlaki yıkım var.

Nereye doğru gidiyoruz? Her şeyden önce olağanüstü bir yoksullaşma kriziyle karşı karşıyayız.

Bütün nitelikli insanlarımız bugün yurt dışına gitmeye çabalıyorlar.

Maliye Bakan Yardımcısı, gelinlik kız gibi ön prova şeklinde tweet serisi yayınlıyor. Maliye Bakanı fiilen görevde değil.

Türk lirası tasarruf ve takas aracı olma niteliğini kaybediyor. Halk Türk lirasından kaçıyor.

Bu şartlarda 2022 bütçesi daha uygulama konmadan geçersiz hale geldi. 2022 bütçesi 9.27 lira olan dolar bazıyla varsayımıyla uygulandı.

Bu yoksullaşmaya gösterilen her tepkiyi terör faaliyeti gibi gösterme çabası otoriterleşme eğilimidir. Bugün yaptıkları Türk lirasının uluslararası kullanım değerini sıfırlayan, yüksek enflasyonlu düşük Türk lirası değerini düşüren kapalı bir ekonomi.

Türkiye’nin küme düşmesi anlamına gelen, bir otoriter yolsuzluk düzeni diyebileceğimiz bir düzen.

Bu yıkımdan çıkış sürecinin yol haritasını paylaşacağız. Önce bu enkazı bir toplayacağız sonra da bu enkaz üzerinde yeni bir ekonomi-politik bir düzen mimarisi ortaya koyacağız.

Türkiye’de bugün nitelikli, vizyoner, dürüst, aydın siyasetçiye ihtiyaç var. Gelecek Partisi sadece siyasal sloganlar geliştiren bir parti değil, daha önceki söylemleri tekrar eden bir parti değil, Türkiye’nin geleceğini mimari olarak inşa etmek üzere yola çıkan, toplumun her kesiminden aydın, nitelikli, vasıflı insanların oluşturduğu bir harekettir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com