Ana sayfa » Siyaset » İZMİR’DE MUHALEFET EYT’LİLER İÇİN BİR ARAYA GELDİ…

İZMİR’DE MUHALEFET EYT’LİLER İÇİN BİR ARAYA GELDİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP ve İYİ Parti İzmir İl Başkanlıkları, EYT’lilerin mağduriyetlerine dikkat çekmek amacıyla Kemeraltı Meydanı girişinde toplandı.

Düzenlenen basın açıklamasına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Tacettin Bayır, İzmir EYT Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Doğan Türker, belediye meclis üyeleri ve EYT mağdurları katıldı.

“EYT’LİLERİN HAKLARI GASP EDİLİYOR..”

EYT’lilerin haklarını savunması için yapılan basın açıklamasında ilk sözü Deniz Yücel aldı.

Yücel, “Her türlü olumsuzluğa rağmen hayata tutunmak için çalışan, emek veren sosyal güvenlik primini ödeyen, emekliliği hak eden ama emeli olamayan vatandaşlarımız için bir aradayız. Onlar, iktidarın sadece seçim zamanı hatırlayıp vaatler bulundukları, sonra unuttukları, mağdur etmeye devam ettikleri EYT olarak bilinen dostlarımız.

En başta söylemek isterim ki EYT’lilerin hakları gasp ediliyor. Devletin yöneticilerine, idarecilerine güvendikleri ve inandıkları için Saray tarafından görmezden geliniyorlar. Saray demişken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sormak istiyorum. Kendileri sık sık şunu söylüyor: “Dicle kenarında kurdun kaptığı koyun bile benim mesuliyetim altındadır.

” Bir koyunun hakkını düşünen Erdoğan ve AKP iktidarı iş milyonlarca EYT’liye gelince gözünü kulağını kapatıyor ve sesleri çıkmıyor. Dicle’nin kıyısındaki koyuna bakmasına gerek yok. Gözün önünde milyonlarca yurttaşın emeğini, hakkını, geleceğini çalanlar var. Üstelik EYT’lilerin hakkını kapanla gasp edenler kurtlar değil, Ankara’da makam koltuklarında olanlar, Saray’da başkancılık oynayanlardır” şeklinde konuştu.

“EYT’LİLERİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE TALİBİZ..”

Yücel; “EYT mağdurlarını sorunlarını bilimsel bütçe hesaplamaları ve hak temelli yasal düzenlemelerle çözmeye talibiz. Bu iş için kaynak hazır. Yapılan israfı önleme, yandaşları zengin etmeye son vermek için kaynak yeter bile. Dünyanın hiçbir yerine görülmemiş haksızlığa maruz kalan EYT’lilein haklı taleplerini meydanlarda, alanlarda, TBMM’de ve her mecrada gündeme getirmemiz iktidarı belirli düzenlemeler yapmaya mecbur kılabilir. Ancak şunu kimse unutmasın. Bu düzenlemeler hiçbir şekilde samimiyetle ve gönülden yapılarak bir iş değiş, şahsım hükümeti ve AKP’nin kelimenin tam manasıyla seçime yatırımı olacaktır” ifadelerini kullandı.

“HAK VERİLMEZ ALINIR..”

İYİ Pari İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 10’unun EYT mağduru olduğuna değindi.

Kırkpınar, “Hükümet bu konuda şeffaf veri sağlamadığı için tam sayı bilinmiyor. Ama bizim bilgimize göre 5 milyona yakın mağdur var. Yetişkin nüfusun neredeyse yüzde 10’u EYT mağduru. Milyonlarca mağdur arsında işsiz olanlar da var. Neden mağdurlar? Bir kabahat mi işlediler? Hayır. Tam tersine yıllarca çalıştılar. Alın teri döktüler, yıllarca vergilerini verdiler. Yıllarca sigorta primlerini ödediler. Emeklilik için gereken her şartı yerine getirdiler. Aralarında 10 bin gün prim ödemiş arkadaşım var ama EYT mağdurlarına deniyor ki “Emekli olamazsın bekleyeceksin.

” Milyonlarca sığınmacıya ücretsiz sağlık hizmeti verilirken bu ülkede yıllarca alın teri dökmüş, T.C’nin kanunlarına riayet ederek çalışmış vatandaşlarımıza ‘Sen sağlık hizmeti alamazsın’ diyorlar. Yıllarca devletine her türlü katkıyı sağlanmış bu insanlarımıza sen bekle kaynak yok deniyor. Beceriksiz ekonomi yönetimi sebebiyle yılda 200 milyar liranın üzerinde faiz ödüyoruz. Ama ekonomi bu hale getirenler zam üstüne zam alırken EYT’lilere kaynak yok deniyor.

5 müteahhide döviz üzerinden garanti ödenirken EYT’lilere kaynak yok deniyor. EYT sorunu bir kaynak sorunu değildir. EYT sorunu bir vicdan, niyet ve bir tercih sorundur. Çok şükür bizim vicdanımız temiz, niyetimiz bellidir. İnşallah ilk seçimlerde vicdanı körelmiş bu hükümeti görevi teslim aldığımızda EYT sorunu nasıl çözülecekmiş görecekler” şeklinde ifade ederek, “Millet İttifakı’nın iktidarında problemler oradan kalkacaktır. Hak verilmez alınır. Millet İttifakı’nın iktidarında bu haklara kavuşacaksınız” dedi.

“ÇÖZÜM ÜRETEMEYEN BİR İKTİDAR VAR..”

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran kendisinin de bir EYT mağduru olduğuna değinerek, “Gönül ister ki mağduriyetler yaşanmasın, böyle sıkıntılar yaşanmasın. Hak eden hak ettiğine sahip olsun. Ancak 19 yıllık bir süreç yaşadı. 19 yıllık süreç içinde hangi adaleti sağladılar ki EYT’li kardeşlerimizin haklarına sahip çıksınlar. 19 yıllık süreç bize şunu gösteriyor. Bugünkü mevcut iktidar ve küçük ortağıyla birlikte EYT’li kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretemeyecekler.

Hak etmiş oldukları hakları vermeyecekler. 19 yıldır çözüm üretmek yerine sorun üreten bir iktidarın da EYT’li kardeşlerimizin haklarıyla alakalı çözüm üretmesini beklemek elbette ki hayalcilik olur. 19 yıl sonra bir sorunu bir kere çözsünler de bizi bir kere utandırsınlar. Bizi ilk utandıracakları EYT’li kardeşlerimizin haklarını geri iade etmek olmuş olsun. Mevcut iktidarın EYT’li kardeşlerimizle ilgili kullandığı ifadeler aslında çok acı.

Çok da ahlaki kriterlere sığmayan beyanlar. Çift dikiş kelimesini kullanırken bir iktidarın utanması lazım. Siz emekli ettiğiniz vatandaşa asgari ücretin altında maaş vereceksiniz. Sonra niçin çift dikiş yapıyorsunuz diye soracaklar. Bu ancak utanmazlıktır. Bu sorular çözülür mü? elbette ki bu sorunlar çözülür. CHP İzmir İl Başkanımın ifade etiği gibi etrafında öyle bürokratlar var ki bir maaşla, iki maaşla üç maaşla dört maaşla doymuyor, beş maşala doymuyor. Bunları doyurmaktan vazgeçip etraftaki bürokratın dertleriyle dertlenmekten vazgeçip milletin dertleriyle dertlendiğiniz gün, EYT’lilerin hakkını verdiğiniz gün olacaktır” diye belirtti.

“SARAYDA YAŞAYANLAR VATANDAŞIN DERDİNİ BİLEMEZ..”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Türkiye’de EYT yok, emeklilikte yaşa taktıkları, hakları gasp edilenler var” diye başlayan Atila Sertel, “Bu ülkede tek adam olan Erdoğan, 1974’te sigortalı işe başladı ve 3 Mart 2000 tarihinde 46 yaşında emekli oldu. Milletvekili olduktan sonra da milletvekilliğine evrilen maaşı ile çok iyi geçiniyor. Yaptığı zamlarla 100 bine çıkan maaşının yanında bir de emeklilik maaşı alıyor. Sarayda yaşayanlar vatandaşın ne yaşadığı bilemez.

Oradan bakınca her şey çok güzel görünüyor. İnsanlarımız yanıp kavruluyor, asgari ücret en dibe vurmuş durumda. Emeklimiz asgari ücretin altında maaş alıyor. 28 Ekim 2018’de TBMM’den bir araştırma önergesi geçti. EYT için CHP’nin verdiği önerge MHP’nin oyları ile meclisten geçti ve araştırma komisyonu kurulması gündeme geldi. Fakat hemen ara verildi ve Erhan Usta MHP’de görevden alındı. Yeniden yapılan oylamada kazandığımız o zafer iptal edildi.

Erhan Usta İYİ Parti’de ve EYT’nin yanında durdu diye MHP tarafından cezalandırıldı. Kimse kimseyi kandırmasın artık AKP diye bir parti yok, Türkiye’de paramızı pul eden, milli değerlerimizi sattıktan sonra milli değerler üzerinden siyaset yapan, insanları yoksulluğa sefalete mahkum eden tek kişi vardır, şimdi Birleşik Arap Emirlikleri ile kol kola geziyor. Ülkeyi Katarlılara peşkeş çekiyor.

Bu ülke bizim, biz kardeşiz ve kimseyle kişisel bir problemimiz yok, bu bayrak altında birlik ve beraberlik için de yaşayacağız. EYT’liler asla yılmadı yılmayacak ve bu hakkı söke söke alacaklar, bizler de yanlarında olacağız” şeklinde diye belirtti.

“BİZ SİZİN KADAR İNSAFSIZ DEĞİLİZ..”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “İnanın 6 yıldır parlamentoda bu konuyu defalarca gündeme almak istedik, MHP ile AKP hep reddetti. Sizin emekli olmanızı istemiyorlar. Gündeme dahi almıyorlar. İzmir’den sesleniyoruz. Ey AKP, ey MHP. Biz sizin kadar insafsız değiliz. Sizler kadar acımasız değiliz. Önümüze koyulan ilk sandıkta sizi siyasetten emekli edeceğiz. Siz EYT’ye çok gördünüz ama biz size bonkör davranacağız. Hepinizi ilk seçimde siyasetten emekli edeceğiz” şeklinde sözlerini sonlandırdı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com