Ana sayfa » Güncel » “ET, BALIK VE YUMURTADA BÜYÜK ARTIŞ MEYDANA GELDİ, AÇLIK SINIRI 3.900 LİRAYA YÜKSELDİ..”

“ET, BALIK VE YUMURTADA BÜYÜK ARTIŞ MEYDANA GELDİ, AÇLIK SINIRI 3.900 LİRAYA YÜKSELDİ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, alt birimi Kamu-Ar aracılığıyla yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Kasım ayının açlık ve yoksulluk sınırı verilerini yansıtan raporda, Türk lirasının bu ay yaşadığı büyük değe kaybı ve yükselen enflasyonun etkileri gözlendi.

Kamu İş tarafından yapılan çalışmaya göre, Ekim ayında 3 bin 708 lira olan açlık sınırı bu ay 3 bin 890 lira olarak yaklaşık 800 lira artış gösterdi. Ekim ayında 12 bin 685 lira olan yoksulluk sınırı bu ay 13 bin 97 liraya yükseldi. Yapılan açıklamada aralık ayında belirlenecek asgari ücretin 5 bin lira üzerine olması gerektiği de ifade edildi.

ET, BALIK VE YUMURTADA BÜYÜK ARTIŞ..

Raporda yer alan bilgilere göre, temel protein kaynakları olan kırmızı et, beyaz ve yumurta gibi gıdalara ödenen miktar geçtiğimiz aya göre 114 lira artış göstererek 1.159 lira oldu. Süt ürünlerine harcanan para ise 886 lira olarak hesaplandı. Meyve, sebze, bakliyat ve diğer gıda kalemleri de göz önüne alındığında, açlk sınırının bu ay geçtiğimi aya göre 182 lira arttığı görüldü.

Yoksulluk sınırında ise durum değişmedi. Gıda kalemlerine ek olarak; giyim, barınma, ulaşım ve haberleşme gibi masrafların toplam tutarı ise geçtiğimiz aya göre 412 lira arttı.

‘ASGARİ ÜCRET 5 BİNİN ÜZERİNDE OLMALI..’

Kamu İş tarafından açıklanan raporda Aralık’da gerçekleşmesi beklenen asgari ücret zammına da değinildi. Konfederasyon, hesapladığı açlık ve yoksulluk sınırlarını göz önüne alarak, asgari ücretin 5 bin lira üzerine çıkarılması gerektiğini savundu. Ayrıca Ocak ayında kamu çalışanlarına yönelik yapılacak yüzde beş zammın yükselen enflasyon karşısında yetersiz kaldığını ifade eden Kamu İş, bu artışın da yeniden düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com