Ana sayfa » Güncel » İZELMAN EMEKÇİSİNDEN DİKKAT ÇEKEN; “HALKIN BAKKALI” TALEBİ…

İZELMAN EMEKÇİSİNDEN DİKKAT ÇEKEN; “HALKIN BAKKALI” TALEBİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’yla imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında yaklaşık 7 bin İZELMAN personeline verilen aylık 300 liralık gıda çeki, işçinin yüzünü güldürmedi.

Kemeraltı’ndaki Halkın Bakkalı önünde açıklama yapan işçiler ürün çeşitliliğinin azlığına ve şube yetersizliğine tepki gösterdi. Açıklamayı DİSK’e bağlı Genel İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral okudu. 

Saral, “Haziran ayından bu yana Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in Halkın Bakkalı adı altında köylünün, tarımın, kooperatiflerin kalkınabilmesi için seferber olduğu bu anlamlı projeyi biz emekçiler de destekliyoruz.

Biz İZELMAN emekçileri olarak; bunu halkın dayanışması olarak kabul ediyoruz. Köylü milletin efendisidir diyoruz. Maalesef ki talep ettiğimiz bazı konular hakkında Grand Plaza Şirket yetkililerinde aynı ateşi, aynı dayanışmayı, aynı özveriyi göremiyoruz” açıklamasında bulundu. 

Açıklamanın devamında Faruk Saral, İZELMAN emekçilerinin taleplerini şu şekilde sıraladı:
 
-Her ilçeye bir Halkın Bakkalı açılsın veya konu hakkında söz verilen şubeler açılsın.

-Halka açık olan emekçiye kapalı olan online satış sistemi, kargo bedeli size ait olmak koşulu ile emekçilere de açılsın.

-Grand Plaza’ya bağlı İzmir’in farklı noktalarındaki kafelerin de bu uygulama üzerinden emekçilere açılmasını istiyoruz.

-Diğer kooperatiflerde olduğu gibi ürün çeşitliliği artırılsın, gezici mobil Halkın Bakkalları oluşturulsun.

-Köylüyü kalkındıracak, emekçiyi güçlendirecek sistemde Grand Plaza fiyat politikasını gözden geçirsin. Aksi takdirde uyarıyoruz biz emekçiler aldığımız kararı gözden geçireceğiz..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com