Ana sayfa » Güncel » VATANDAŞLAR; “GEÇİNEMİYORUZ” DİYOR, YURT GENELİNDE SOKAĞA DÖKÜLÜYOR!…

VATANDAŞLAR; “GEÇİNEMİYORUZ” DİYOR, YURT GENELİNDE SOKAĞA DÖKÜLÜYOR!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ekonomik krizin etkileri nedeniyle Türkiye genelinde hükümetin istifasını talep eden vatandaşlar eylemlere başladı.

Döviz kurundaki tarihi yükselme ve Türkiye’nin sürüklendiği ekonomik krize karşı ‘Hükümet istifa’ talebiyle çok sayıda ilde vatandaşlar sokağa çıkıyor.

Dün, Türkiye tarihinin en yüksek döviz kurlarının kayda geçmesi ve Türk lirasının yaklaşık yüzde 20 değer ardından çeşitli il ve ilçelerde sokağa çıkan vatandaşlar eylemlerini bugün de sürdürüyor.; İstanbul, Adana, Bursa, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Hatay, Edirne, Eskişehir, Denizli ve Samsun yer aldı.

İstanbul Kadıköy’de vatandaşlara polis müdahale etti. 4 kişi gözaltına alındı.

POLİS İKİNCİ KEZ MÜDAHALE ETTİ..

Kadıköy’de polisin müdahalesi sonrası eylemlerini ara sokaklarda devam ettiren yurttaşlara da polis ikinci kez müdahale etti.

AVCILAR..

Avcılar’da Avcılar Deprem Heykeli önünde yapılması planlanan basın açıklaması polisin engellemeleri üzerine Avcılar Emekliler Parkı’nda yapıldı.

ŞİŞLİ’DE POLİS MÜDAHALESİ..

Şişli’de de eylem yapmak isteyen yurttaşlara polis müdahalesi gerçekleşti:

Mersin’de “Geçinemiyoruz” diyen vatandaşlara polis müdahale etti.

ANKARA’DA BİLKENT ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ YÜRÜYÜŞE GEÇTİ..

AKP yönetimine ve ekonomik krize tepki gösteren Bilkent Üniversitesi öğrencileri, “Gençlik ayakta, AKP’ye direniyor” sloganlarıyla hükümetin istifasını talep etti.

ODTÜ’LÜLERDEN YÜRÜYÜŞ..

Ankara’da Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri de ekonomik kriz ve yolsuzluklar nedeniyle eylemlere başladı. ODTÜ’lü öğrenciler eylemi “Ülkemizi bir avuç vurguncuya, talancıya, hırsıza bırakmayacağız.” diyerek duyurdu.

SAMSUN..

Samsun’da Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri çağrısıyla yoksulluğa, yükselen döviz kurlarına, krize ve zamlara karşı eylem yapıldı.

Eylemde “hükümet istifa” sloganları atıldı.

İZMİR’DE SOKAĞA ÇIKTILAR..

Yurttaşlar İzmir’de de hayat pahalılığını protesto etmek için sokağa çıktı. Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde ‘AKP defol, bu memleket bizim’ sloganları atıldı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com