Ana sayfa » Güncel » GÖRÜR’DEN ERZURUM DEPREMİNE YÖNELİK AÇIKLAMA…

GÖRÜR’DEN ERZURUM DEPREMİNE YÖNELİK AÇIKLAMA…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Erzurum’un Köprüköy-Topçu mevkiinde saat 15.40’ta 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5,2; derinliğini ise 5 km olarak bildirdi.

1 KİŞİ YARALANDI..

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı ikinci açıklamada, depremin 12 saniye sürdüğünü, 1 kişinin yaralandığını açıkladı.

AFAD açıklamasında, “SAKOM’dan alınan bilgiye göre Marifet Köyü’nde 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olay yerine 5 adet 112 ambulansı ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Erzurum İl AFAD Müdürlüğü tarafından olay yerine 6 araç ve 24 personel sevk edilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, haberleşmede kesintiye yol açan olumsuz bir durum oluşmamıştır.

Kayabaşı köyü yolunun heyelan nedeniyle kapalı olduğu öğrenilmiştir, Karayolları ekipleri çalışma başlatmıştır. Türk Kızılay tarafından Erzurum ve Ağrı illerinden 3 ikram aracı ile 1 haberleşme aracı olay yerine yönlendirilmiştir. Hasar tespit çalışmaları için Çevre ve Sehircilik ve İklim İl Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal halindedir. Gelişmeler takip edilmektedir” ifadelerini kullandı.

NACİ GÖRÜR’DEN AÇIKLAMA…

Prof. Dr. Naci Görür ise merak edilen sorulara Twitter hesabından yanıt verdi.

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamada, “Arkadaşlar, Erzurum, Topçu-Köprüköy’de 5,2 deprem oldu. Bu deprem Horasan Fayına (HF) yakın ama büyük bir olasılıkla Kağızman Fay Zonunda (KFZ). KAF ile doğrudan ilişkili değil, geçmiş olsun (Bozkurt, 2001; Görür, 2020)” ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com