Ana sayfa » Güncel » ERZURUM’DA MEYDANA GELEN DEPREM’DE 4 KÖY’DE YIKIM VAR!..

ERZURUM’DA MEYDANA GELEN DEPREM’DE 4 KÖY’DE YIKIM VAR!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Erzurum’un Köprüköy-Topçu mevkiinde saat 15.40’ta 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 5,2; derinliğini ise 5 km olarak bildirdi.

AFAD’dan yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğünün 5,1 olduğu belirtildi.

İLK AÇIKLAMA..

AFAD yaptığı yeni açıklamada, herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığını belirtti.

AFAD açıklamasında, ”Köprüköy ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbar bulunmuyor” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER GELDİ..

Deprem anına ilişkin görüntüler de yayınlanmaya başladı.

”3-4 KÖYDE YIKIM İHBARI VAR”

NTV canlı yayınına katılan Erzurum Valisi Okay Memiş, ”3-4 köyde yıkım ihbarı olduğu bilgisi geldi. Can kaybına ilşkin bilgi yok” ifadelerini kullandı.

”UMARIM CAN KAYBI YOKTUR..”

16.50: Depreme ilişkin konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise ”Bazı köylerde yıkım var. Ekiplerimizi oraya sevk ettik. Umarım can kaybı yoktur” açıklamasında bulundu.

2 KİŞİ SAĞ ÇIKARILDI

17.10: Erzurum Valisi Okay Memiş, merkez üssü Köprüköy ilçesi olan 5,1 büyüklüğündeki depremde, Topçu Mahallesinde enkaz altında kalan 2 kişinin sağ çıkarıldığını bildirdi.

AFAD’DAN YENİ AÇIKLAMA..

17.53: AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı ikinci açıklamada, depremin 12 saniye sürdüğünü, 1 kişinin yaralandığını açıkladı.

AFAD açıklamasında, “SAKOM’dan alınan bilgiye göre Marifet Köyü’nde 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Olay yerine 5 adet 112 ambulansı ve 2 UMKE ekibi görevlendirilmiştir. Erzurum İl AFAD Müdürlüğü tarafından olay yerine 6 araç ve 24 personel sevk edilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, haberleşmede kesintiye yol açan olumsuz bir durum oluşmamıştır.

Kayabaşı köyü yolunun heyelan nedeniyle kapalı olduğu öğrenilmiştir, Karayolları ekipleri çalışma başlatmıştır. Türk Kızılay tarafından Erzurum ve Ağrı illerinden 3 ikram aracı ile 1 haberleşme aracı olay yerine yönlendirilmiştir. Hasar tespit çalışmaları için Çevre ve Şehircilik ve İklim İl Müdürlüğü ekipleri olay yerine intikal halindedir. Gelişmeler takip edilmektedir” ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com