Ana sayfa » Güncel » DÜZCE’DEKİ DEPREM İSTANBUL’DAN DA HİSSEDİLDİ!..

DÜZCE’DEKİ DEPREM İSTANBUL’DAN DA HİSSEDİLDİ!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre Düzce’de 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İstanbul’da da hissedilen depremin derinliği 18.02 kilometre olarak açıklandı.

Sarsıntının büyüklüğünü ilk açıklamasında 5.3 olarak duyuran Kandilli Rasathanesi, daha sonra bunu 5.2 olarak revize etti. Rasathane, depremin derinliğinin 7.9 kilometre olduğunu bildirdi.

SARSINTILAR SÜRÜYOR..

Düzce bu depremin ardından 4.3 büyüklüğünde bir depremle daha sarsıldı. AFAD’ın açıklamasına göre Düzce, 15.57’de 4.3 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.

‘İSTANBUL’DA ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR GELİŞME YAŞANMADI..’

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklamada “Düzce merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bütün illerimize geçmiş olsun. İstanbul’da şu ana kadar olumsuz bir gelişme yaşanmadı” bilgisini verdi.

AFAD’dan yapılan açıklamada da şu ana kadar olumsuz bir ihbar bulunmadığı belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI’NDAN İLK AÇIKLAMA..

Düzce Belediye Başkanı da “Depremle ilgili tespit çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızı bir süre soğukkanlı ve tedbirli olmaya davet ediyorum” açıklaması yaptı.

VALİLİK’TE AÇIKLAMA YAPTI..

Düzce Valisi Atay ise ilk bilgilere göre, depremde can kaybı olmadığını, yıkılan bir yer bulunmadığını, ekiplerin sahada olduğunu bildirdi.

BAKAN KURUM: “İNCELEME BAŞLATILDI..”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, ”Merkez üssü Düzce olan ve çevre illerimizden de hissedilen 5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremin hemen ardından ekiplerimiz incelemelerini başlattı. Düzce’mize ve ülkemize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kandilli deprenin büyüklüğünü 4.9, derinliğini ise 7.4 kilometre olarak duyurdu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com