Ana sayfa » Güncel » İDDİA; “TÜPRAŞ’IN YÜZDE 30’U SOCAR’A SATILIYOR…”

İDDİA; “TÜPRAŞ’IN YÜZDE 30’U SOCAR’A SATILIYOR…”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-TÜPRAŞ Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından biri. Her yıl vergi rekortmeni olan TÜPRAŞ’ın yüzde 51’lik hissesi Koç Grubuna satılmıştı. Koç Grubunun yönettiği TÜPRAŞ’ta fabrika içerisinde son birkaç aydır bir satış dedikodusu aldı başını gidiyordu. TÜPRAŞ’ın rafinelerinde Koç Grubunun TÜPRAŞ’ın hisselerinin bir bölümünü sattığı konuşuluyordu.

YÜZDE 30..

Bu dedikoduları güçlendiren olay geçtiğimiz gün gerçekleşmişti. Çünkü TÜPRAŞ’tan Kamuoyu Aydınlatma Platformuna bir açıklama geldi. 24 Kasım 2021 tarihinde basın, analistler ve yatırımcılarla yapılacak toplantıda TÜPRAŞ’ın “ Stratejik Dönüşüm Planı”nın açıklanacağı duyuruldu. İddialara göre TÜPRAŞ’ın yüzde 30 civarındaki hissesi yabancı bir yatırım kuruluşuna devredildi.

SOCAR MI?..

Finans dünyasında konuşulanlara göre Koç Grubu TÜPRAŞ’ın hisselerinin yüzde 30’unu Azeri rafineri şirketi SOCAR’a sattı. SOCAR yönetimi bu anlaşmanın karşılığında TÜPRAŞ’ın İzmir’deki Aliağa Rafinerisini alacağı iddia edildi. Bilindiği üzere SOCAR, İzmir’de faaliyet gösteriyor. Bu sebeple de SOCAR’ın Aliağa Rafinerisini Koç Grubundan satın alması oldukça makul bir senaryo.

NE AÇIKLANACAK?

TÜPRAŞ’ın KAP’a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“TÜPRAŞ Türkiye Petrol Rafineleri Stratejik Dönüşüm Planı:

24 Kasım 2021 yarihinde basın, analistler ve yatırımcılarla yapılacak olan toplantılar şirketimizin “Stratejik Dönüşüm Planı” açıklanacak olup, konuya ilişkin bilgi ve sunumlar aynı gün Kamuoyu Aydınlatma Platformuna ve TÜPRAŞ’ın resmi internet sitesinde tüm paydaşlarımızın bilgisine sunulacaktır.
İşbu açıklamamızın İngilizce çevirisi KAP’da yer almakta olup, açıklama metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda Türkçe açıklama esas kabul edilecektir.

Kaynaklar: Kamuoyu Aydınlatma Platformu.”

En Kocaeli

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com