Ana sayfa » Güncel » HÜKÜMET KANADINDAN EYT İLE İLGİLİ ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR…

HÜKÜMET KANADINDAN EYT İLE İLGİLİ ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türk lirasında yaşanan değer kaybıyla beraber ekonomik sorunlar her geçen gün daha da derinleşirken, iktidar kanadından emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili peş peşe çelişkili açıklamalar geldi.

Bakanlık tarafından etki analizi yapılırken uzmanlar, siyasetçiler bir dizi formül üzerinde kafa yormaya başladı. Ancak bu tartışmalar sürerken kabine üyelerinden arka arkaya gelen açıklamalar kafaları karıştırdı.

ÖNCELİKLİ GÜNDEM MADDEMİZ DEĞİL..’

Gazete Duvar’ın derlediğine göre önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaş şartı sağlanmadan emekli olunamayacağını açıkladı. Ardından Çalışma Bakanlığınca kamuoyuna, “Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır” duyurusu yapıldı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de CHP’li Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine, emeklilik için yaş, prim, sigortalı olma süresi gibi şartlar karşılanmadan aylık bağlanamayacağı yanıtını verdi.

‘ASGARİ ÜCRETTEN EYT’YE HER ALANDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR..’

Bakanların bu açıklamaları Meclis Genel Kurulu’nda da tartışma konusu oldu. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “Asgari ücretten EYT’ye, 3600 ek göstergeden emeklilerin maaşına kadar her alanda çalışmalar inşallah devam ediyor” dedi.

Çalışma Bakanı Bilgin’in EYT’lilerle ilgili Sosyal Politikalar Kurulu’na üyeyken başlattığı çalışmalar olduğunu söyleyen Akbaşoğlu, “Bu çalışmaların neticesi ortaya çıktığında bütün toplum kesimleriyle paylaşılacak. EYT’yle ilgili, 3600’le ilgili de zaten biz bunu kanuna dönüştüreceğiz, teklife dönüştüreceğiz” şeklinde konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com