Ana sayfa » Siyaset » MUHALEFET VE SENDİKALAR, ASGARİ ÜCRET VERGİ DIŞI BIRAKILSIN ÇAĞRISI YAPTI, BAKAN BİLGİN OLUMLU BAKTI…

MUHALEFET VE SENDİKALAR, ASGARİ ÜCRET VERGİ DIŞI BIRAKILSIN ÇAĞRISI YAPTI, BAKAN BİLGİN OLUMLU BAKTI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, aralık ayında görüşülecek asgari ücretle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Bir üniversite tarafından bu kapsamda çalışma yürütüldüğünü duyuran Bilgin, “Araştırma ve anket sonucunu açıklayacağız. Hangi meslek gurupları ne bekliyor, geçim durumları, hayata bakış tarzları. Hayat standatları neler ücret durumları v.s” ifadesini kullandı.

Bilgin, muhalefet partilerinin “Asgari gelir vergisi alınmasın” önerisini değerlendirirken “O konuda da bir çalışmamız var. Alternatif vergi modelleri var. Alternatif düzenlemeler var, inceliyoruz. Vergi oranları var” diye konuştu.

Devamında yöneltilen “Bunun ne kadarlık faydası olacak?” sorusuna “Vergi geliri olarak ne kadarından vazgeçtiğimize bağlı” yanıtını verdi.

MUHALEFETİN ÇAĞRISI..

Asgari ücretle ilgili son olarak CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, asgari ücretin vatandaşlara yetmediğini belirterek ‘harekete geçme’ çağrısında bulunmuştu.

Öztrak, “Asgari ücretten alınan vergi acilen kaldırılmalıdır. Asgari ücret, bu yıldan başlamak üzere yılda iki kez artırılmalıdır. Bu yılın ikinci yarısı için bir telafi artışı hemen yapılmalıdır” ifadesini kullanmıştı.

ZAMLARIN GÖLGESİNDE ASGARİ ÜCRET GÖRÜŞMELERİ

Asgari ücretle ilgili görüşmeler, doğalgaz, elektrik gibi kalemlerde yapılan zamların gölgesinde aralık ayında başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 Ağustos 2020’de açıkladığı ‘doğalgaz müjdesinin’ üzerinden geçen süre zarfında, elektrik, akaryakıt ve doğalgaza toplam 35 kez zam yapıldı. Yalnızca elektrikte, 2018’den bu yana faturalar yüzde 122 civarında zamlandı.

Yoksulluk sınırı, DİSK ve TÜRK-İş’in verilerine göre 10 bin liranın üzerine çıktı. Uzmanlar, asgari ücretin yoksulluk sınırının yarısından az olmaması gerektiği konusunda hemfikir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com