Ana sayfa » Siyaset » BAKAN BİLGİN PANKARTLARLA KARŞILANDI, ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI..

BAKAN BİLGİN PANKARTLARLA KARŞILANDI, ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

Komisyon görüşmeleri başlamadan önce CHP ve HDP milletvekilleri “1 aylık alın teri 1 ton kömür etmiyor”, “1 ton kömür 3200; Asgari ücret 2825; Asgari ücretli ya aç kalacak ya donacak”, “Asgari ücret vergiden muaf net 5 bin TL olsun” yazılı pankartlar ile Bakan Bilgin’i karşıladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Asgari ücret ile ilgili hepimizin yaptığı hesaplar var. Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyenin belirlenmesi düşüncesiyle hareket ediyoruz” dedi.

Bilgin’in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Asgari ücret ile ilgili yaklaşık 2 bin 500 muhtelif sektörlerde çalışan işçi, işveren , yöneticiler, esnaf başka mesleklerden insanları kapsayan araştırma ile topumun beklentilerini belirleyen bir araştırma yapıyoruz. Bu bizim için bir kamuoyu beklentisini de gösterme şeklinde bir çalışma olacak. Hesaplarımızı yaparak işçilerimizi koruyacak Asgari Ücret meselesini gündemden çıkaracak bazı rahatlamalar sağlayacağını şimdiden söyleyebilirim”

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI..

Bilgin, “Şunu çalışıyoruz, kapsam ne kadar, hangi grupları kapsarız, maliyeti ne olur, detaylı çalışıyoruz. Arkasından kamu kurumları, sendikaları çağıracağız kamuoyuna nasıl sonuçlandıracağımızı ifade edeceğiz” diye konuştu..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com