Ana sayfa » Siyaset » BAYIR; “BU BÜTÇEYLE UZAYA FALAN ÇIKAMAZ, ANCAK ALMAN MARKALI BİR OTOMOBİL ALABİLİRSİNİZ..”

BAYIR; “BU BÜTÇEYLE UZAYA FALAN ÇIKAMAZ, ANCAK ALMAN MARKALI BİR OTOMOBİL ALABİLİRSİNİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Meclis’te dün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Plan Bütçe Görüşmelerinde söz alan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Uzay Ajansına ayrılan bütçeyi eleştirerek, ‘’Personel giderlerini çıkardığımızda, kalan para ile bırakın uzaya çıkmayı ancak filmini çekersiniz. Aynı yerli uçak ve otomobil konusunda olduğu gibi, uzaya çıkma konusunda da hayal satıyorsunuz’’ dedi.

2021’de Türkiye Uzay Ajansına 37 milyon TL uzay ve havacılık ödeneği ayrıldığını belirten Bayır, ‘’Yıl ortasına gelindiğinde, ayrılan miktardan sadece 2 milyon 735 bin TL harcama yapıldı. Aslında âdeta saraya inat gibi tasarruf edilmiş sanki. Peki, uzaya çıkmak için 2022 bütçesinde Türkiye Uzay Ajansına ayrılan kaynak sadece 61 milyon 293 bin lira.

Bunun zaten 17,3 milyon lirasını personel ve SGK giderleri olarak düştüğümüzde elde kalır 44 milyon lira para. Bu parayla bozdur bozdur harca, ister aya çıkın, isterseniz Erzurum’da Palandöken’e gidin. NASA 200 milyar para ayırıyorken, biz bunu 40 milyon lira parayla nasıl başaracağız? 2023’te Ajansa 67 milyon lira, 2024’te ise, 72 milyon lira verecekler.

İddia ediyorum. O tarihler geldiğinde, iki yıl sonra bu paralarla ancak Meclisin kapısındaki Alman markalı otomobillerden bir tanesini alırsınız. Uzaya falan çıkamazsınız yani. Biraz gerçekçi olmak lazım, burada samimi olmak lazım. Ben halkı kandırdığınızı düşünüyorum, daha doğrusu buna alet edildiğimizi düşünüyorum.

Kısacası, uzay konusunda da, aynı yerli uçak ve otomobil konusunda olduğu gibi hayal satıyorsunuz. Hiç inandırıcı değil. Halkı kandırdığınızı sanmayı gelenek haline getirdiniz’’ diyerek sözlerini bitirdi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com