Ana sayfa » Güncel » TAKSİCİLER ODASI BAŞKANINDAN İSTANBUL B. BELEDİYESİNE DAVA…

TAKSİCİLER ODASI BAŞKANINDAN İSTANBUL B. BELEDİYESİNE DAVA…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) açtığı davada, ‘taciz suçu işleyen şoförlerin taksicilik yapmasının engellenmesi‘ maddesinin kaldırılmasının da yer aldığı ortaya çıktı.

İstanbul B. Belediyesi bünyesindeki Toplu Ulaşım Hizmetleri Kalitesi Değerlendirme Sistemi’nde (TUDES) taciz suçu işleyenlerin taksici olmasını engelleyen bir madde var. Aksu başka maddelerle birlikte bunun da kaldırılması için İBB’ye dava açtı.

“BUNU SAVUNABİLECEK BİR İNSAN BİLE OLAMAZ..”

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın sekiz yıl boyunca başkanlığını yürüten, şimdi de Türkiye Esnaf Vakfı başkanlığına devam eden Yahya Uğur söz konusu başvuru için, “Çok ahlaksızca bir hamle. Eyüp Aksu’nun dışında bunu savunabilecek bir insan bile olamaz” dedi. Haberde görüşlerine yer verilen taksiciler de Aksu’nun açıklamasından zan altında kaldıkları için rahatsız olduklarını belirtti.

Yurttaşlar tacizle karşılaşmaları durumunda 153’ü arayarak şikâyette bulunabiliyor. İspatlanması durumunda da söz konusu taksicinin şoför kartı İBB tarafından iptal ediliyor ve taksici hiçbir arabada çalışamıyor.

2019’da İBB’ye gelen 103 bin 669 şikayetin yaklaşık 1500’ünü taciz ve darp suçlamaları oluşturdu. Aksu bu sayı küçümseyerek, “Günde 1 milyon 403 bin yolcu taşıyoruz. Toplu taşımayla kıyaslandığında şikayet oranları asgari oranda olan bir meslek grubuyuz” demişti..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com