Ana sayfa » Güncel » ÖZÜPAK; “SİYASİ HAMLELERE KARNIMIZ TOKTUR, FORMÜL TEKTİR VE BUDUR!..”

ÖZÜPAK; “SİYASİ HAMLELERE KARNIMIZ TOKTUR, FORMÜL TEKTİR VE BUDUR!..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR FEDERASYONU Genel Başkanı Gönül BORAN ÖZÜPAK, EYT konusunun son bir haftadır gündemin ağırlıklı maddelerinden birini oluşturduğuna işaret ederek, “EYT’liler bedeli ödenmemiş, karşılığı olmayan bir ayrıcalık, bir lütuf peşinde değildirler” ifadesinde bulundu. Özüpak’ın açıklamaları şöyle;

“Değerli Arkadaşlar;

Son bir haftadır EYT konusunun gündemi nasıl meşgul ettiğini sizler de yakından takip ediyorsunuzdur. Ben de bu süreçte günde dört beş programa katılır oldum. EYT konusunda yeni bazı çalışmalar yapıldığı haberleri, müjdeler, formüller havalarda uçuşuyor…

Ancak ne var ki; bunların kaynağına indiğimizde EYT meselesinin çözüm mercii olarak kabul ettiğimiz resmi makamlar olmadığını da görüyoruz.

Öncelikle ifade etmek istiyorum ki EYT Federasyonu olarak bizim masada olmadığımız ve sorunun çözüm mercii olarak gördüğümüz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan gelmediği sürece; ana akım medyada çıkan ve pek çok kitle tarafından da “nabız yoklaması” olarak nitelendirilen haberleri hiç dikkate almıyoruz…

İkinci olarak ifade etmek istediğim konu ise; EYT meselesinin çözümü için farklı formüller üretmeye çalışmanın gereksizliğidir. Siyasi bir hamle ile bir çırpıda çözülebilecek EYT problemi bugün 22nci yılını sürmektedir. Yeni bir problem değildir. Çözümü de gayet net ve açıktır.

En başından beri talebimiz; emeklilik için üçüncü bir şart olarak YAŞ ŞARTI nı getiren 4447 sayılı yasanın, hukuksuz şekilde geçmişe yönelik uygulanması hükmünün iptal edilmesidir. Formül tektir ve budur.

Zaten kademeli yaş şartı getirilmesiyle oluşan EYT mağduriyetinin çözümü için yeni kademeler, yeni şartlar ve bunlara dayalı formüller üretmeye çalışmak; EYT konusunda yeni mağduriyetler yaratmaktan başka hiçbir işe yaramaz. Günü kurtarmaya yönelik siyasi hamlelere gözümüz de karnımız da toktur.

Bu hali ile maliyet hesabına girenlere cevabımız; asıl EYT liler olarak emeklilik haklarımıza zamanında kavuşamadığımız için alamadığımız emekli maaşlarının bizlere, ailelerimize, çoluk çocuğumuza olan maliyetlerinin hesaplanması gerektiği olacaktır.

Kimse unutmamalıdır ki EYT li peşinde olduğu emeğinin hakkını, zaten çalışma hayatı boyunca peşinen ödemiştir. EYT liler bedeli ödenmemiş, karşılığı olmayan bir ayrıcalık, bir lütuf peşinde değildirler.

Davamıza, birlik ve beraberliğimize çok daha sahip çıkmamız gereken bir sürece girdiğimiz aşikardır. Şimdiye kadar ki süreçte yaşadığımız gibi bundan sonra da siyasi vaatlere, geçmişte olduğu şekilde kolayca teslim olmayacağız. Yasal zeminde, demokratik haklarımızı kullanarak mücadelemizi ilk günkü kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

Gazetelerde çıkan “Çalışma Başlatıldı”; “Çalışma yapılıyor”; “Formüller aranıyor” haberlerine itibar etmiyoruz. Bizim bu noktadan sonra dikkate aldığımız tek gazete “Resmi Gazete” olacaktır. Resmi Gazete’ de yayınlanacak yasa ile haklarımızın iade edileceğini görene kadar da duruşumuzda bir değişiklik olmayacaktır.

EYT Federasyonu olarak; kararlı mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ederken; ilerleyen süreçte seçim tarihi yaklaştıkça; tarih ve yer konusu elbette federasyonumuzun ve il derneklerimiz kararlarıyla belirleneceği şekilde iki büyük miting hazırlığı içinde olduğumuzu da buradan duyurmak isterim.

Sevgi ve Saygılarımla..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com