Ana sayfa » Güncel » İZMİR’DE TRAFİK KAZASI EN ÇOK NEREDE OLUYOR?…

İZMİR’DE TRAFİK KAZASI EN ÇOK NEREDE OLUYOR?…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Araç sayısının her geçen gün arttığı İzmir’de trafik kazalarında da artış gözleniyor. Eylül ayında bin 75 trafik kazası haberinin ulaştığı Radyo Trafik Haber Merkezi’ne geçtiğimiz ay bin 118 kaza bilgisi geldi. Ekim ayında meydana gelen kazaların 990’ı hasarlı, 122’si yaralanmalı, 6’sı ise ölümlü olarak kayıtlara geçti.

ÖLÜMLÜ VE YARALANMALI TRAFİK KAZASI ÖNCEKİ AYA GÖRE AZALDI..

Radyo Trafik İzmir’den Hakan Taşyaran’ın haberine göre 2021 Eylül ayı içerisinde İzmir’de 14 ölümlü, 151 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmişti. Ekim ayında yaralanmalı kaza sayısı 122, ölümlü kaza sayısı ise 6 oldu. Ölümlü kazalardan 2’sine motosikletliler karıştı, bir kazada ise yaya hayatını kaybetti. Yaralanmalı kazaların 37’sinde motosiklet sürücüleri varken, 17 yaya da kazalarda yaralandı.

EN ÇOK KAZA ÇEVRE YOLLARINDA…

İzmir şehir içindeki arterlerin yoğunluğu, çevre yoluna kaçışları sağlıyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde uzun kuyrukların oluştuğu çevre yolları kazaların da sıklıkla yaşandığı bölgeler oluyor. Ekim ayı içinde meydana gelen bin 118 kazadan 161’i çevre yollarındaydı. Bayraklı Tünelleri bölgesi de hem çevre yollarının hem de kentin en çok kaza yaşanan bölgesi oldu. Geçtiğimiz ay içinde tüneller bölgesinden 30 trafik kazası haberi geldi. Eylül ayında 24 trafik kazasının görüldüğü Pınarbaşı Kavşağı’nda geçtiğimiz ay 17 kaza olurken, Otoyol Kavşağı, Otogar Kavşağı, Ege Üniversitesi Kavşağı gibi birleşim noktaları da kazaların sıklıkla görüldüğü bölgelerdi.

İZMİRLİLER ALTERNATİF ÇEVRE YOLU BEKLİYOR

Ulaşım kalitesinin düştüğü, kazaların sıklıkla görüldüğü çevre yollarının en yoğun olduğu Bayraklı Tünelleri – Buca Kavşağı arasını rahatlatacak alternatif çevre yolu projesi Ankara’dan onay aldı ancak sürecin tamamlanması bekleniyor. Yetkililer, çalışmaların bir an önce başlaması için sürecin takip edilmesi gerektiğini belirtiyor. Menemen ile Buca arasında projelendirilen, yeni şehir hastanesinin arkasından geçecek alternatif yol, ulaşıma açıldığı takdirde İzmir trafiğine nefes aldıracak. İzmirliler, 4 yıl olarak hedeflenen projenin hızlandırılıp, en kısa sürede tamamlanmasını bekliyor.

ALT GEÇİT, KÖPRÜ VE KAVŞAKLARA DİKKAT!..

Geride bıraktığımız ay meydana gelen bin 118 trafik kazasının ardından “kaza kara noktaları”nda değişiklik olmadı. Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde bulunan ESBAŞ Alt Geçidi ve çevresi, Eylül ayına göre (47) azalış gösterse de 28 kaza ile yine kazaların sıklıkla görüldüğü bölgelerden biri oldu. Basmane-Kahramanlar ayrımını içinde barındıran, Yeşildere ile Mürselpaşa Bulvarı’nın kesiştiği Hilal Köprüsü üstünde de 28 trafik kazası oldu.

Gaziemir Alt Geçidi 28, Tepecik ve DGM Köprüleri 21, Osman Kibar Tüneli 13, Girne Köprüsü olarak bilinen 10 Nisan Köprüsü 11, Ankara Caddesi üzerindeki EGEMAK Köprüsü ise 10 trafik kazasıyla kara kara noktaları olarak yine ön plana çıktı.

Noktalar dikkate alınmadığında ise 161 kazanın olduğu çevre yolları dışında, Akçay Caddesi’nde 83, Yeşildere’de 71, Anadolu Caddesi’nde 70, Ankara Caddesi’nde 59, Mürselpaşa Bulvarı’nda 46, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda 41 trafik kazasına şahit olundu.

KAZALARIN OLUŞUM ŞEKİLLERİ..

Radyo Trafik İzmir haber merkezine Ekim ayı içinde ulaşan kaza bilgilerinden 98’i zincirleme kazalardı, 11’inde yaralananlar oldu. Kavşak noktaları başta olmak üzere 32 kazanın kör nokta kazası olması, büyük araçlara dikkat edilmediği gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Alınan bilgilere göre, 39 trafik kazasına ise belediye otobüsleri karıştı.

ARAÇ ARIZALARI ARTERLERDEKİ YOĞUNLUKLARI ARTIRIYOR..

Trafik yoğunluğuna neden olan unsurların başında araç arızaları geliyor. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde meydana gelen araç arızaları uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Bazı arızalı araçlar saatlerce bulunduğu konumdan kaldırılamıyor. Radyo Trafik İzmir’e Ekim ayı içinde arterlerde, trafiği etkileyen 926 arıza bilgisi ulaştı. Geçtiğimiz ay ayrıca İzmir’de 8 araçta yangın çıktı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com