Ana sayfa » Güncel » TALİBAN; “BİZE PARA VERİN, KADINLARIN EĞİTİMİNE MÜSADE EDELİM..”

TALİBAN; “BİZE PARA VERİN, KADINLARIN EĞİTİMİNE MÜSADE EDELİM..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Afganistan’da ağustos ayında kontrolü ele geçiren Taliban, o günden bu yana kadınların zaten kısıtlı olan birçok hakkını da elinden aldı. Dünya bu konuda Taliban’a çağrılar yaparken, örgüt yeni bir teklif sundu.

Ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle memur maaşlarını bile ödeyemeyen Taliban, Afganistan Merkez Bankası’nın ABD ve Avrupa’da dondurulan milyarlarca dolarlık rezervlerinin serbest bırakılmasını talep etti.

Taliban’ın ‘maliye bakanlığı sözcüsü’ Ahmed Veli Hakmal buna karşılık “erkeklerle aynı sınıflarda olmayacak şekilde kadınların eğitim görmesine izin verileceğini, insan haklarına saygı gösterileceğini, ancak şeriata aykırı olduğu için eşcinselliğe asla göz yumulmayacağını” söyledi.

GÖÇ TEHDİDİ!..

Afgan Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Şah Mihrabi ise “Rezervler serbest bırakılmazsa Avrupa’ya doğru göç dalgasını tetikleyebilecek ekonomik çöküş kaçınılmaz olur. Şu anda yıl sonuna yetecek kadar para var” dedi. Mihrabi, ABD’nin elinde 9 milyar dolar, Almanya’da ise yaklaşık 450 milyon dolar olduğunu söyledi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com