Ana sayfa » Güncel » 19 Bin Kişi 250 Bin Dolarlık Gayrimenkul Alarak TC Vatandaşı Oldu…

19 Bin Kişi 250 Bin Dolarlık Gayrimenkul Alarak TC Vatandaşı Oldu…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 19 bin kişinin 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alarak TC vatandaşı olduğunu açıkladı.

Günümüzde pek çok ülke, belli bir meblağ üzerinde gayrimenkul alanlara vatandaşlık veriyor. Bu uygulama pek tabii ki ülkemizde de mevcut.

Türkiye’de 250 bin dolar ve üzeri değerde gayrimenkul alan kişiler bu uygulamadan faydalanarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma hakkı kazanıyor. Son 4 yılda bu şekilde vatandaşlık alanların sayısı ise azımsanmayacak derecede fazla.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 2018-2021 yılları arasında toplam kaç kişinin bu uygulamadan yararlandığını sormuştu. Bakanlık ise bu soruyu cevapsız bırakmadı ve kaç kişinin vatandaşlık hakkı kazanıp kaç adet taşınmaz gayrimenkulün satıldığını açıkladı.

Bakanlıktan gelen cevaba göre bu yıllar arasında 19 bin 630 yabancı gerçek kişi 250 bin dolar ve üstü değerde gayrimenkul alarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaya hak kazandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen açıklamanın ardından Erkan Aydın, “Ülkemiz, yabancılar için batan geminin malları gibi oldu.” ifadelerini kullandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com