Ana sayfa » Güncel » DOÇENTLİK BELGESİ SAHTE ÇIKTI, TUTUKLANDI!…

DOÇENTLİK BELGESİ SAHTE ÇIKTI, TUTUKLANDI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Doçentlik belgesinin sahte olduğu ortaya çıkan Aksaray Üniversitesi öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay Laçin tutuklandı.

Aksaray Üniversitesi Rektörlüğünün sosyal medya hesabından geçen hafta cuma günü yapılan açıklamada, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi öğretim üyesi Zehra Zulal Atalay Laçin’in doçentlik belgesi sahte olduğu gerekçesiyle atamasının iptal olduğu ve suç duyurusunda bulunulduğunu belirtildi.

Açıklamada, ”28 Eylül 2021 tarihinde işe başlamış bulunan öğretim üyesinin; Üniversitemize sunduğu ve atamasına temel teşkin eden ‘doçentlik belgesi’ ile ilgili bir hafta önce oluşan tereddüt, ciddiyetle takip edilmiş, ilgili kurumla yazışma yapılmıştır.

Bugün itibarıyla gelen belge üzerine bahse konu şahsın ataması iptal edilmiştir. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurulmasına ilişkin hukuki süreç de başlatılmıştır’ denildi.

Üniversitenin suç duyurusunun ardından savcılık soruşturma başlattı. Laçin, soruşturma kapsamında bugün ‘dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik’ suçundan gözaltına alındı.

Zehra Zulal Atalay Laçin, sevk edildiği mahkemece tutuklandı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com