Ana sayfa » Güncel » TÜRKİYE GRİ LİSTEYE ALINDI, DOLAR YENİ BİR REKOR KIRDI!…

TÜRKİYE GRİ LİSTEYE ALINDI, DOLAR YENİ BİR REKOR KIRDI!…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER- Merkez Bankası, bugün politika faizinde 200 baz puanlık indirime giderek yüzde 18’den yüzde 16’ya düşürmüş, karar sonrası dolar tarihi bir rekora imza atmıştı.

OECD’ye (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) bağlı Mali Eylem Görev Gücü (FATF) de kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanını engellemede eksikleri olduğu için Türkiye’nin daha sıkı izlenmesini gerektiren gri listeye alındığını duyurmuştu.

YENİ REKOR..

Merkez Bankası’nın bugün verdiği faiz kararı ve Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeye alınması sonrası dolardaki yükseliş sürüyor. Dolar, 9.50 ile yeni bir rekor kırdı.

TÜRK LİRASI SAVUNMASIZ KALDI..

Merkez Bankası’nın faiz kararını Gerçek Gündem’e değerlendiren ekonomist Murat Kubilay, Türk Lirası’nın savunmasız kaldığı belirterek şu açıklamalarda bulunmuştu:

“Bu gelişmeyi zorunlu şekilde iyiye yormak istersek eğer, en azından yılın geri kalanında faiz indirimine gitmelerine bir alan kalmadığını görmüş oldular. Bu tek olumlu taraf. Bunun dışında geriye kalanlarsa aklı selim bir şekilde hareket etme şeklinde olmadığı yönünde.

Daha önce “enflasyon sebep, faiz netice” diye ifade ettikleri görüşü daha net bir şekilde uygulamış oldular. Ama dahası bu kararda çok daha politik tercihlerle, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir nazire yapma da olabileceğini düşünüyorum.

Erdoğan’ın daha içgüdüsel davrandığı, ekonomik gerçeklerden öte hem kendi inanmış olduğu teoriyi hem de iç politikada kullanabileceği ‘Güçler benim elimde, ben ne dersem onu yaparımı gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Şu esnadan sonra her ne kadar yeni faiz indirimlerine çok açık kapı kalmasa da Türk lirası savunmasız kalmış oldu..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com