Ana sayfa » Güncel » EYT’LİLER BU KEZ DE MERSİN’DEN SES VERDİ; “MAĞDURİYETİMİZ DEVAM ETTİKÇE MÜCADELEMİZ DE DEVAM EDECEKTİR..”

EYT’LİLER BU KEZ DE MERSİN’DEN SES VERDİ; “MAĞDURİYETİMİZ DEVAM ETTİKÇE MÜCADELEMİZ DE DEVAM EDECEKTİR..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Emeklikte yaşa takılanların (EYT) mağduriyetlerinin giderilmesi için 1999’da yürürlükte olan yasanın yeniden işletilmesi gerektiğini dile getiren, Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısıyla sesini duyurmaya çalıştı.

Basın açıklamasında konuşan Mersin EYT Derneği Kurucu Başkanı Murat Sürücü, “Tüm gücümüzle yasalara uygun şekilde, kırmadan, dökmeden, incitmeden, siyaset üstü, ilkeli ve akılcı bir yönetimle kazanılmış hakkımızı geri alana kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

“4447 SAYILI YASA İLE EMEKLİLİK İÇİN YAŞ ŞARTI GETİRİLDİ..”

“Mağduriyetimiz bu yasanın yürürlüğe girmesi ile değil, bu yasanın geriye doğru işletilmesinden kaynaklandı.” diyen Sürücü, “Bizler 9 Eylül 1999 tarihinden önce, SSK, BAĞ-KUR ya da Emekli Sandığına bağlı olarak çalışma hayatına başlarken emeklilik için iki şart bulunuyordu; bunlardan biri hizmet yılı, diğeri ise prim gün sayısı idi. Bu da kadınlarda 20 yıl 5 bin gün, erkeklerde ise 25 yıl 5 bin gün olarak belirlenmişti. 9 Eylül 1999’da 4447 sayılı yasa ile emeklilik için “yaş şartı getirildi.” dedi.

“MAĞDURİYETİMİZ DEVAM ETTİKÇE MÜCADELEMİZ DE DEVAM EDECEKTİR..”

Erken emekli olmak istemediklerini, sadece ellerinden alınan emeklilik haklarının geri verilip insanca yaşanır bir emeklilik maaşı istediklerini dile getiren Sürücü , “Bu hak kaybından sonra 2008 yılında 5510 sayılı kanunla, aylık bağlama oranlarının (ABO) 1999 öncesi, 2000- 2008 arası ve 2008 sonrası olmak üzere üç kademeye ayrılarak hesaplanmasıyla, ortalama yüzde 70 olan ABO’nın yüzde 28’lere kadar düştü.

Bizler “kesinlikle erken emeklilik değil” yasanın geriye işletilmesi sonucu elimizden alınan, hakkımız olan emekliliğimiz ile insanca yaşanır bir emekli maaşı bağlanmasını istiyoruz. Mağduriyetimiz devam ettikçe mücadelemiz de devam edecektir” şeklinde konuştu.

Sürücü, amaçlarının emeklilikte hem yaş, hem aylık bağlama oranları maaş engeline takılan tüm çalışanların ve SGK yasalarından mağduriyet yaşayanların gelecekte rahat ve huzurlu bir hayat sürdürebilmesi olduğunu dile getirdi.

Sürücü, “Bu nedenle tüm gücümüzle yasalara uygun şekilde, kırmadan, dökmeden, incitmeden, siyaset üstü, ilkeli ve akılcı bir yönetimle kazanılmış hakkımızı geri alana kadar mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“HAK MÜCADELEMİZ İÇİN SİZLERİ EYT ÇUKUROVA ETKİNLİĞİNE BEKLİYORUZ..”

Sürücü, son olarak, “Bu hak mücadelesi 24 Ekim 2021 Pazar Günü 10:00 ile 17:00 saatleri arasında Mezitli Soli Pompeiopolis parkında yapılacak olan EYT Çukurova etkinliğine bekliyoruz.” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com