Ana sayfa » Güncel » BEL KARPER İŞYERİNDE EMEKÇİ ZAFERİ…

BEL KARPER İŞYERİNDE EMEKÇİ ZAFERİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tekgıda-İş Sendikası, Bel Karper iş yerinde; işveren ile müzakerelere başlanacağını ve işten çıkartılan işçilerin işlerine iade edileceğini duyurdu.

Tekirdağ’daki Bel Karper Gıda Fabrikası’nda 6 ay süren grevin ardından işveren, toplu iş sözleşmesi için Tekgıda-İş Sendikası ile masaya oturmayı kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın arabuluculuğuyla bugün sendika ve iş yeri yetkilileri Ankara’da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından, Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu; müzakerelerin iki gün sonra başlayacağını belirtti. Durdu, işten çıkarılan altı işçinin de işe geri alınacağını duyurdu.

Durdu, “İşçilerin yüzde 70’inin greve çıktığı Belkarper’de 6 ay süren çadırdaki yaşam bugün Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı’nın Ankara’da yapmış olduğu Bakanlık nezdinde arabuluculuk sistemindeki görüşme tüm Belkarper işçilerinin kazanımıyla sonuçlanmıştır” dedi.

NE OLMUŞTU?

Tekgıda-İş Sendikası, Fransız gıda firması Bel Karper’de çoğunluk sağlayarak yetki almıştı. Ancak firma, toplu iş sözleşmesi için masaya oturmayarak sendika temsilcisini kod-29 ile işten çıkarmıştı. İşçiler de 17 Mayıs’ta alınan kararla iş bırakmıştı.

CARGİLL İŞÇİLERİ KAZANMIŞTI..

Tekgıda-İş Sendikası, 1280 günün ardından Cargill’de yetki tespit belgesini almış, sendika, işvereni toplu iş sözleşmesi görüşmelerine davet ederek, “iyi niyet göstergesi” olarak eylem çadırını kaldırdıklarını açıklamıştı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com