Ana sayfa » Güncel » “HİÇBİR HAKKIMIZ VERİLMİYORDU, YEMEKHANEMİZDE FARELER CİRİT ATIYORDU..”

“HİÇBİR HAKKIMIZ VERİLMİYORDU, YEMEKHANEMİZDE FARELER CİRİT ATIYORDU..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Tekirdağ’da önceki gün Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki alüminyum yapı maddeleri üreten Kleidco fabrikasında çalışan 5 işçi Türk Metal Sendikası’na üye oldukları için işten çıkartıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 8 Ekim’de; Türk Metal Sendikası’na yetki tespit belgesini göndermişti.

İşçiler ve Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden ANKA Haber Ajansı’na fabrikanın çalışma koşullarını anlattı.

“HİÇBİR HAKKIMIZ VERİLMİYORDU”

İmalat işçisi Adem Baştuğ, sorunları; “Hiçbir hakkımız verilmiyordu. Cenazemiz, düğünümüz olsun hiçbir şekilde izin verilmiyordu. Verildiğinde de hakkımızdan misli misli kesiliyordu. Yemekhanemizde fareler cirit atıyordu. Müdürler bunları görmezden geliyordu. Maaşımız asgari ücret. 7 yıllık eleman olsa bile asgari ücret alıyordu. Bayram paralarımız verilmiyordu. İkramiye yoktu” sözleri ile aktardı.

“YEMEĞİMİZDEN SERVİSİMİZE KADAR HER ŞEY KÖTÜ”

Üretim işçisi Azad Tekin ise, hiçbir güvenceleri bulunmadığını ve haklarının ellerinden alındığını belirterek, “Yemeğimizden servisimize her şey kötü. İşe gelmediğimiz gün iki günümüzü birden kesiyorlar. İş kazası geçirdiğimiz anki hastaneye gittiğimiz zaman süresinde işyerinden çıkışımız yapılıyor, geri dönersek girişimiz yapılıyor. Oradan kesinti yapıyorlar. Yemekhanelerde fareler geziyor bunu bildikleri halde hiçbir önlem alınmıyor. İlaçlanma yapılmıyor. Tuvalete girmek zulüm. Elbiselerimizi giymeye giderken boruların üzerinden atlıyoruz” dedi.

“HERKESİN ŞİKAYETİ VAR..”

Kalite kontrol sorumlusu Ömer Tekin, “Fabrikanın adaletsizlik ve hukuksuzluklarından çok şikayetçiydik. Bizim bayram paralarımız verilmiyor, izin paralarımız verilmiyor. İçerde herkes ağır iş yapıyor herkesin şikayeti var” diye konuştu.

“BİZİM AMACIMIZ İŞYERLERİNE ZARAR VERMEK DEĞİL..”

Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden ise yetki belgesi aldıktan sonra fabrikanın işçileri işten çıkarttığını anlattı. Özden, “Bu arkadaşlarımızın amacı bu fabrikaya zarar vermek değil bu fabrikayı daha büyütmek iyi imkanlarda çalışarak bu fabrikanın daha iyi yerlere gelmesini sağlamaktı.

İşveren tarafı sendikal örgütlenmeyi duyduğu için bu arkadaşlarımızın iş akdine son vererek işten çıkarttı. Biz Türk Metal Sendikası olarak; bu ülkenin en güçlü en büyük fabrikalarında örgütlü olan bir sendikayız. Bizim amacımız işyerlerine zarar vermek değil bu işyerlerini daha fazla büyüterek bu ülkeye bu ekonomiye katkı sağlamaktır” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com