Ana sayfa » Güncel » FABRİKA’YI HABAŞ ALDI, JAPON PATRON İŞÇİLERİNE MÜTHİŞ JESTLER YAPTI!..

FABRİKA’YI HABAŞ ALDI, JAPON PATRON İŞÇİLERİNE MÜTHİŞ JESTLER YAPTI!..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’de 24 yıllık üretim sürecini sona erdiren Honda, Gebze’deki fabrikasını kapattı. Türkiye’deki devri sona eren Honda, çalışanlarını ise mağdur etmedi.

İşçilerin tazminatlarını ödeyen otomotiv devi, işçilerine bir de ikramiye sürprizi yaptı. Honda, 10 yıldan az çalışanlara 40 maaş, 10 yılı aşkın çalışanlarına ise 48 maaş ikramiye verdi. Şirket ayrıca çalışanlarına veda hatırası olarak birer cumhuriyet altını hediye etti.

Otomotiv devi Honda, 24 yıllık üretim sürecinin ardından Gebze’deki fabrikasını kapattı. Böylece 1997 yılından bu yana ülkemizde üretim yapan Honda’nın Türkiye devri sona erdi. Türkiye bundan sonra Honda modellerini yurt dışından ithal edecek.

FABRİKAYI HABAŞ ALDI..

Honda’nın boşalttığı fabrikayı ise Türk milyarder Mehmet Rüştü Başaran’ın sahibi olduğu HABAŞ satın aldı. Honda’nın İngiltere’deki fabrikasındaki ekipmanları da satın alan şirket, yerli hibrit otomobil üretimine başlayacak.

10 YILLIK ÇALIŞANLARINA 48 MAAŞ İKRAMİYE VERDİ..

Honda Türkiye’den çekilirken çalışanlarını ise mağdur etmedi. Otomotiv devi, binden fazla çalışanının tazminatlarını fazlasıyla ödeyerek işçileriyle helalleşti. Ayrıca kapanmadan dolayı çalışanlara ikramiye de verildi. Türkiye’deki fabrikasını kapatan Honda, 10 yıldan az çalışanlara 40 maaş, 10 yılı aşkın çalışanlarına ise 48 maaş ikramiye verdi.

Honda’nın toplamda 700 milyon lira ödeme yaptığı belirtildi. Şirket ayrıca çalışanlarına veda hatırası olarak birer cumhuriyet altını hediye etti.

HONDA SON ARACINI 28 EYLÜL’DE BANTTAN İNDİRDİ..

Öte yandan yaklaşık 24 yıldır Türkiye’de üretim yapan Japon otomotiv devi Honda, yaklaşık 2 yıl önce aldığı karar doğrultusunda 28 Eylül’de Gebze’deki fabrikasında üretimi tamamen sonlandırdı. Honda, bu fabrikada Civic Sedan modelini üretiyordu. Maltepe’deki yeni yönetim binasına taşınan Honda, bundan sonra Türkiye’de sadece pazarlama, satış ve satış sonrası operasyonlarını sürdürecek..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com