Ana sayfa » Yerel » Helvacı Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Girdi…

Helvacı Aile Sağlığı Merkezi Hizmete Girdi…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

Helvacı’da mahalle tarihine tanıklık eden, anıları yaşatan ve meydan ile bütünleşen eski muhtarlık ve belediye binası mahalleye sağlık hizmeti vermek için Aliağa Belediyesi tarafından restore edildi.

Tarihi Helvacı Kent Meydanı projesi kapsamında yer alan 4 Nolu Helvacı Aile Sağlığı Merkezi gerçekleştirilen programla hizmete girdi.

Programa İlçe Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ali Emre Çetinkol, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özkan Orhun, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

ACAR, “HELVACI MEYDANIMIZI TARİHİ GÖRÜNÜME UYGUN HALE GETİRDİK..”

Programda konuşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Helvacı sağlık ocağımız mahalle merkezimizin biraz dışında kalmaktaydı. Fiziksel koşulları da çok uygun değildi. İlçe sağlık müdürlüğümüzle birlikte koordineli olarak açılışını yaptığımız bina, önceden eski belediye hizmet binamızdı.

Binayı restore ettikten sonra kullanım alanlarını büyütüp fiziksel koşullarını uygun hale getirdik. Tarihi bir görünüm kazanan binayı ilçe sağlık müdürlüğümüze, il müdürlüğümüze tahsisini gerçekleştirdik. Bina tarihi bir görünüm kazanınca, Helvacı Meydanımızı da tarihi görünüme uygun hale getirmek istedik.

Bu kapsamda meydan düzenlememizi yaptık. Meydan düzenlemesinde Helvacımıza simge olacağını düşündüğümüz bir saat kulesi inşa ettik” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com