Ana sayfa » Güncel » “BARINMA HAKKIMIZ İÇİN, HER GÜN BANKLARIN ÜZERİNDE NÖBETTEYİZ..”

“BARINMA HAKKIMIZ İÇİN, HER GÜN BANKLARIN ÜZERİNDE NÖBETTEYİZ..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Türkiye’nin gündemi halinde gelen üniversite öğrencilerinin yurt sorununu iktidar cephesi görmezden gelirken, barınamıyoruz diyen üniversiteliler İstanbul İzmir ve Kocaeli’nde başlattıkları nöbet eylemine devam ediyor.

Bu gece İstanbul Kartal Meydanı’nda nöbet tutan öğrenciler, iktidarın öğrencilerin barınma sorununa çözüm bulamamasına tepki gösteriyor.

Barınamayan Hareketi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, ”Nöbetimizin beşinci gününde Kartal Meydan Parkı’ndayız. Barınamayan milyonlarız. Barınma hakkımız için her gün bankların üzerinde nöbetteyiz. Bütün barınamayanları dayanışmaya bekliyoruz” denildi.

YURTTAŞLAR EVLERİNİ AÇIYOR..

Eylemlerin ve taleplerin sosyal medya gündemine de girmesinin ardından çok sayıda kişi gençleri evlerinde misafir edebileceğini ifade etmişti.

”KARINCA YANGINA BİR DAMLA SU ATABİLİR..”

İzmir’de Psikolog Nuray Ekinci sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “İzmir’de şehir dışından gelip ev ve yurt bulamayan 1 kız öğrenciyi evimde yer bulana kadar misafir edebilirim. Güvenilir bilgilere sahip kişiler iletişime geçebilir.” ifadeleriyle öğrencilere konaklama imkanı sağlayabileceğini belirtmiş ve Gerçek Gündem’e şu açıklamayı yapmıştı:

”Karınca yangına bir damla su atabilir. Duruşum belli oldu. İyi insanlar da olsunlar. İyiliği birbirlerine bulaştırsınlar..”

GERÇEK GÜNDEM – SERHAT YILMAZ

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com