Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’DA 500 ÖĞRENCİ YURT SORUNU YAŞIYOR, ÇÖZÜM İÇİN ADRES, BAŞKAN ACAR GİBİ GÖRÜNÜYOR…

ALİAĞA’DA 500 ÖĞRENCİ YURT SORUNU YAŞIYOR, ÇÖZÜM İÇİN ADRES, BAŞKAN ACAR GİBİ GÖRÜNÜYOR…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa Belediyesi tarafından 2009 yılında hizmete açılan Kız Öğrenci Misafirhanesi TOKİ’de 10 kat üzerine toplam 42 daire’de 186 kız öğrenciye barınma olanağı sağlıyordu. Son dört sene Yurt misafirhanesinin 8 dairesi erkek öğrencilere açıldı. Ancak misafirhane 3 senedir öğrenci kabul etmiyor.

HALEN BİNA DA BAZI BİRİMLER FAALİYETTE BULUNUYOR ANCAK DAİRELERİN BÜYÜK KISMI BOŞ…

Aliağa Belediyesi Misafirhanesi geçen yıl MYO kapalı olduğu için hizmet vermedi. Ancak bu sene bakanlıkça yüz yüze eğitim verileceği açıklanmış olmasına rağmen misafirhane halen öğrenciler için kapalı durumda bulunuyor. Yaptığımız araştırmaya göre, bina da halen bir dernek faaliyette bulunuyor, Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Milletin Ekibi birimi yine bu binadaki ofisten yönetiliyor. Muhtarlık işleri birimi de yine bu bina da hizmet veriyor. Belediyenin misafirleri de burada barındırılıyor. Ancak yine de 30-35 civarında daire boş durumda bulunuyor.

500’E YAKIN ÖĞRENCİNİN YURT SORUNU BULUNUYOR, SORUNA ACİL ÇÖZÜM ARANIYOR..

Meslek Yüksekokulu’nun mevcut durumda 1.030 öğrencisi var. 500’e yakın öğrencinin yurt sorunu bulunuyor. Geçmiş dönemlerde KYK İzmir bölge müdürlüğü ile görüşülüp okulun kendisine ait arazisinden pay verilmek suretiyle Aliağa Kampüsünde yurt yapılmasına ilişkin bir girişimde bulunulup konuyla ilgili yazışmalar Rektörlüğe gönderildi. Ancak bununla ilgili bir ilerleme kaydedilemedi.

MYO’nun Çiğli’de bulunan KYK Yurduna yapılan, barınma başvurusu ise olumlu bir şekilde sonuçlanmadı.

3 senedir kapalı bulunan Aliağa Belediyesi Misafirhanesinin öğrenciler için yeniden hizmete açılması durumunda yaklaşık 250 öğrencinin barınma sorunu çözülmüş olacak, bu da 500 öğrencinin yurt sorunu olduğu düşünüldüğünde neredeyse yarıya yakınının bu sorunu çözülmüş olacak.

MİSAFİRHANE YENİDEN ÖĞRENCİLER İÇİN TAHSİS EDİLİRSE SORUN BÜYÜK ORANDA ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK..

Geçmişte önce 180 öğrencinin barındırıldığı misafirhane de sonradan yapılan ilavelerle 250 civarında öğrencinin barınması sağlandı. Bunların büyük bir bölümü kız öğrenciler, 8 daire ise erkek öğrenciler için tahsis edildi. Bu şekilde MYO öğrencilerinin barınma ihtiyacı büyük ölçüde karşılanmış oldu.

AİLELER BAŞKAN ACAR’A SESLENDİ; “SERKAN BAŞKAN, LÜTFEN ÇÖZ BU SORUNU..”

Kuzey Ege Haber’e çocuklarının yurt sorunu ile ilgili bilgi veren aileler, çocuklarının Aliağa gibi bir kent’te öğrenim görecek olmaları bağlamında büyük hayal kırıklığı ve sıkıntı yaşadıklarını ve bütçelerinin daire tutmaya elverişli olmadığını belirterek, bununla ilgili seslerinin duyurulmasını istediler.

Aliağa Belediyesinin misafirhaneyi yeniden öğrencilerin barınması için hizmete sokması ise bu ailelerin en büyük isteği olarak ön plana çıkıyor…

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com