Ana sayfa » Güncel » İŞTE ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜN EURO CİNSİNDEN GEÇİŞ ÜCRETİ…

İŞTE ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNÜN EURO CİNSİNDEN GEÇİŞ ÜCRETİ…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, NTV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karaismailoğlu, Çanakkale Köprüsü’nün inşaatıyla ilgili konuştu.

Bakan Karaismailoğlu bitirme tarihinin 18 Mart 2022 olarak belirlendiğini söylerken; “Şu an ki mevcut gemi tarifesinde göre otomobillerden 85 lira bir ücret alınıyor. Buna göre köprü açıldığında da geçiş ücreti 15 Euro olacak” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘çılgın projem’ olarak anlattığı Kanal İstanbul’un son durumuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Muhalefet Birinci Boğaz Köprüsü için de istemiyoruz diyordu. İstanbul Havalimanı, Kuzey Marmara Otoyolu, Marmaray gibi büyük projelerin altından kalktık. Geriye Kanal İstanbul kaldı. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah ihalesini en kısa zamanda yapıp hızla bir şekilde başlayacağız.

İstanbul Boğazı’ndaki gemi trafiğini yönetmek için alternatif bir su yoluna ihtiyaç var. Bunların hepsini düşünmek, incelemek bunlara karşı projeler oluşturmak lazım. Kanal İstanbul bunların sonucudur”

Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorunu için de Kanal İstanbul’un yapılması gerektiğini savunan Karaismailoğlu, “Müsilaj suyun sıcaklığının artması, suyun hareketsizliği ve çevredeki kirlilik nedeniyle oluşuyor. Kanal İstanbul oradaki hareketin artmasına neden olacak” dedi.

‘U’ TARTIŞMASI..

İstanbul’daki metro simgesi polemiğiyle ilgili de konuşan Karaismailoğlu, “İstanbul’da Tramvay için ‘T’ var, Marmaray’ın simgesi var. Biz Ulaştırma Bakanlığı’nın yaptığı metrolara ‘U’ harfini koyuyoruz. Harflere takılmamak lazım. Biz şu anda İstanbul’da 7 tane, 103 kilometrelik metro yapıyoruz. Biz Belediyenin metrolarına karışmıyoruz” dedi..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com