Ana sayfa » Siyaset » ARSLAN’DAN DAĞ’A; “YÜZDE 50.1’İ BULDUYSANIZ NEDEN SEÇİM YASALARINI KURCALIYORSUNUZ?..”

ARSLAN’DAN DAĞ’A; “YÜZDE 50.1’İ BULDUYSANIZ NEDEN SEÇİM YASALARINI KURCALIYORSUNUZ?..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İz Tv’de yayınlanan Ümit Kartal ile Kayıt programının konuğu CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan oldu. Arslan, çıplak semazen tartışmalarından erken seçim söylemlerine, göç politikalarından CHP’nin saha çalışmalarına kadar birçok konuyu değerlendirdi.

Çıplak Semazen tartışmaları ile ilgili konuşan Arslan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde 65 ülkenin katıldığı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Bu organizasyon, Türkiye’nin ve kentin tanıtımı için çok önemliydi. Son bir gala yemeği vardı, orda da modern danslar, gösteriler çok geniş anlamda bir sanat yansıması vardı.

Bu olayın gündem olmasını anlayabilmiş değiliz. Semazen değil zaten uluslararası bir sanatçı. Ülkemizi de 50’den fazla organizasyonda temsil etmiş. Kültür Bakanlığı tarafından yurt dışına gönderilmiş, bizi aynı dansla temsil etmiş bir sanatçı. Bu bir semazen gösterisi de değil modern dansın yorumlanışı. Kenti anlamsız bir tartışmanın içine sürüklemek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

MANİPÜLASYONLARDAN BİRİ..’

CHP’nin son 10 yılda en büyük değişimi yaşadığını, bu konuda özeleştirisini verdiğini de kaydeden Arslan, “Biz kimsenin giyimine kuşamına, inanışına karışmayız. Sıcak siyasette ekonominin buhranını, insanların yaşadığı bunalımları anlatamayanlar kafaları karıştırmak için birtakım manipülasyonlar yapacaktır. Bu onlardan biri. İnsanlar artık intihar etmeye başlamış, yarıdan daha fazlası yoksullaşmış bir toplum var önce bunları bir tahlil etsinler” diye konuştu.

‘KUTUPLAŞMADAN BESLENİR..’

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın verdiği politik mesajların bilinçli yapıldığına değinen Arslan, “Bu iktidar hep kutuplaşmadan beslenmiş şimdiye kadar. Dış politikaya yönelik yapmış oldukları her şey aslında iç politikaya yönelik. Yeri gelip İsrail’e ‘one minute’ deyip rest çektiler, yeri geldi Suriye ile kavga ettiler. Şimdi onun ağır faturalarını ödüyoruz.

Düzensiz bir göç aldık. Resmi kayıtlara göre 4 milyon Suriyeli var ama bu rakamın çok daha fazla olduğunu hepimiz görüyoruz. Geçici sığınmacılar ülkede çok büyük bir problem olmaya başladı. Bunlar için harcanmış devasa bir para var. 40 milyon dolar. Bugüne kadar da bir daha rakamları güncellemediler ama bu ödemeleri sürekli yapıyoruz. Bir şeyleri unutturmak için kamplaştırma yolunu hep tercih etti bu iktidar. AKP her zaman bu işten beslenmiştir.

Biz vatandaşlarımıza her zaman söylüyoruz; ‘sakin olsunlar, beklesinler, ilk seçimde bu iktidar gidecek ve bunların bıraktığı tüm sorunları çözeceğiz’ Kutuplaştırma Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yarar. O kutuplaşmadan vatandaşın hiçbir derdine çözüm çıkmıyor” açıklamasında bulundu. Arslan ülkenin asıl gündemini, ekonomik kriz, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması, gençlerin umutsuzluğu olarak sıraladı.

‘AVRUPA’NIN GÖÇMEN DEPOSU DEĞİLİZ..’

CHP’nin göçmen düşmanı olarak nitelendirmesi ile ilgilisi ise Ednan Arslan, “Cumhuriyet Halk Partisi ırkçı bir parti değildir. Genel Başkanımızın söylediği bir şey var; ‘Bunlar bizim misafirlerimiz’ Biz göçmenlere kızmıyoruz ya da sığınmacılara kızmıyoruz. Onları buraya gelmeye mecbur edenlere kızıyoruz. Bu yanlış politikaları uygulayanlara kızıyoruz.

Buna neden olan kim? Bunu sorgulamak lazım. Güneydoğu’ya baktığımızda Suriyeliler adaylığını koysa seçim kazanacaklar. Vatandaşlarımız bir savaş vardı, bir mağduriyet vardı onlarda ülkemize sığınmak zorunda kaldılar, bunu anlamalılar. Ancak biz Avrupa’nın göçmen deposu değiliz. İktidar olduğumuzda onların mutlu olacağı bir yöntemle iki yıl içinde bu sorunu çözeceğiz. Onların yolunu, okulunu, hastanesini, sosyal yaşam alanlarını Avrupa Birliği Fonlarını kullanarak bu işi çözeceğiz.

Bu insanlar mutlu mesut bir şekilde gidecekler ülkelerine. Herkes kendi doğduğu topraklarda yaşamak ister, o insanlarda kendi doğduğu topraklarda yaşamak ister biz de bu çerçevede asla işi ırkçılık noktasına taşımayız. Günü geldiğinde o insanları ülkelerine davul zurna ile göndereceğiz” dedi.

‘SÖYLEMLER KİŞİLERİ BAĞLAR..’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göçmenlere sahip çıkması ancak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özkan’ın ırkçılığa varabilecek ifadelerinin hatırlatılıp ‘Hangisi CHP?’ sorusuna ise Arslan, “Genel Başkanımızın söylemleri dışında hiçbir söylem partinin söylemi değildir. Belediye başkanları da bu konuda birtakım sözler söylüyorlar esas olan genel başkanımızın söylediğidir. Söylemler kişileri bağlar, partiyi bağlamaz” diye cevap verdi.

‘KAYYUMDAN RAHATSIZLAR..’

Doğu Bölgesine yaptığı ziyaretleri de anlatan Milletvekili Arslan, Doğu ve Güneydoğu’dan CHP’ye ilginin artmaya başladığını kaydetti. İnsanlardan ‘bu çıkmazdan çıkmak istiyoruz’ ifadelerini duyduğunu belirtti. Arslan ayrıca, Doğu’daki vatandaşın seçtikleri belediye başkanlarının yerine kayyum atanmış olmasından da çok rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Arslan, en son Van’a gittiğini ve genç işsizliğinin had safhada olduğunu belirterek, “Bu çocuklar iş bulamazken 4-5 maaşlı bürokratlar var. Bunlar toplum vicdanında ciddi rahatsızlıklar yarattı” dedi.

‘128 MİLYAR DOLAR NEREDE?’

Ekonomik sıkıntıların başında 128 milyar dolar meselesi olduğunu belirten Arslan, “Açık açık soruyoruz bu 128 milyar dolar nerede? Bunu unutturmaya niyetimiz yok. Biz ne tank paleti unuturuz ne Ruhsar Pekcan’ın etik olmayan bir şekilde Bakanlığa ticaretini unuttururuz. İnsanların bunları tekrar tekrar düşünerek sorunun cevabını kendi vicdanlarında buluyor olmaları lazım” açıklamasında bulundu.

‘SÖYLEMLERİMİZİ SICAK BULUYORLAR..’

CHP’nin doğuda oy potansiyelinin yükselmesinin ardından ortaya atılan ‘HDP ile yakınlaştı’ söylemlerinin arttığının hatırlatılması üzerine ise Arslan, “O bölgelerde AKP ikinci partiydi o zaman sorun yok muydu ya da Şırnak AKP’nin oldu, o zaman HPD ile mi yakınlaşmışlardı?” diye sordu. Doğudaki vatandaşın 19 yıldır sorunların çözülmediğini fark ettiğini dile getiren Arslan, “Onlarda artık CHP diyor, sıcak geliyor söylemlerimiz” ifadelerini kullandı.

‘BAĞIŞLARA EL KOYDULAR..’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı da çalışmalarından dolayı tebrik eden Arslan, “Demek CHP’li ve İYİ Parti’li belediyeler yapabiliyor bu işi. Sosyal medya manipülasyonları vardı, ‘CHP yönetemez’ diye. Ne oldu? Bütçesini halktan, kahvecisinden, engellisinden, öğrencisinden yana kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yurtlara, kreşlere bakın. Bunları da insanlar görüyor” şeklinde konuştu. Arslan, pandemi döneminde CHP’li belediyelerin yaptığı çalışmaları anlattı, pandemi döneminde dahi belediyelerin olanaklarının kısıtlanmaya çalışıldığını söyledi, “Aş evine gelen bağışlara bile el koydular” dedi.

‘HAMZACIĞIM NE GÜZEL YÜZDE 50.1’İ DE BULMUŞSUNUZ..’

CHP Parti Meclis üyesi Bülent Tezcan’ın ‘erken seçim değil elzem seçim’ ve AKP İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın ‘Bizim oylarımız yüzde 50’nin üzerinde’ sözlerini ise Arslan, “Hamzacığım ne güzel yüzde 50.1’i de bulmuşsunuz. Tezcan’ın dediği gibi de erken seçim ihtiyaç. Hodri meydan. O zaman hemen hazırlık yapsınlar neden seçim yasalarını kurcalıyorlar?” şeklinde yorumladı..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com