Ana sayfa » Yerel » EGE’DEKİ 7 İLİN ENDÜSTRİYEL ATIKLARI, ALİAĞA-ŞEHİTKEMAL’DEKİ TESİS’TE BERTARAF EDİLECEK…

EGE’DEKİ 7 İLİN ENDÜSTRİYEL ATIKLARI, ALİAĞA-ŞEHİTKEMAL’DEKİ TESİS’TE BERTARAF EDİLECEK…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Ege bölgesinde yer alan 7 ilin endüstriyel atıklarının bertaraf edilmesi için kurulması planlanan “Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atık (Cüruf) Bertaraf Tesisi” için Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm A.Ş. düğmeye bastı. Firma 49 milyon TL’ye mal olmasını planladığı tesis için Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) başvurusunda bulundu.

Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm A.Ş. tarafından İzmir’in Aliağa ilçesi sınırları içerisinde yer alan Şehitkemal Mahallesi’ndeki Akçekise Mevkiinde “Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriyel Atık (Cüruf) Bertaraf Tesisi” için düğmeye bastı.

Ekovar Çevre Grup Geri Dönüşüm A.Ş. 49 milyon 768 bin TL’ye mal olması beklenen proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED başvurusunda bulundu. Proje kapsamında; Ege ve Marmara Bölgesi’ndeki İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa illerindeki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne kayıtlı bulunan çelikhane tesislerinde çelik üretim faaliyeti sonucunda oluşan cüruf atıklarının düzenli depolanma yöntemiyle bertaraf edilmesi amacıyla “Fiziksel Ön İşlem Tesisi” ve “Endüstriyel Atık Düzenli Depolama Tesisi”nin kurulması ve işletilmesi hedefleniyor.

İNŞAATTA 120 PERSONEL ÇALIŞACAK..

Proje kapsamında tesisin inşaat aşamasında 120, işletme aşamasında ise 40 personelin istihdam edilmesi planlandığı açıklanan bilgiler içinde yer aldı..

Kaynak-Ege’de Sonsöz

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com