Ana sayfa » Güncel » SENDİKAL FAALİYET GEREKÇESİYLE İŞTEN ATILDILAR, DİRENİŞE GEÇTİLER…

SENDİKAL FAALİYET GEREKÇESİYLE İŞTEN ATILDILAR, DİRENİŞE GEÇTİLER…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İstanbul’da Dega Demir ve Galvaniz fabrikasında işçilerin sendikal faaliyetleri nedeniyle işten atıldığı iddia edildi. Duruma tepki gösteren diğer işçiler, atılan işçilerle greve başladı.

Dega Demir ve Galvaniz fabrikasında çalışan işçiler yaklaşık 1,5 ay önce Türk Metal Sendikası altında örgütlenmeye başladı.

Gazete Duvar’dan aktarılan habere göre fabrika yönetimi, 11 Eylül’de sendika çalışmalarına öncülük eden 13 işçiyi küçülme ve mali sıkıntı gerekçesiyle işten attı. Sendikalı olarak işlerine devam etmek isteyen 13 işçi, fabrika önünde direnişe geçti. Çalışma arkadaşlarının haksız yere işten atıldığını düşünen 100 işçi de bugün itibariyle direnişe katılarak greve başladı.

“KÜÇÜLMEYE GİDECEKLERİNİ SÖYLEYEREK 13 ARKADAŞIMIZIN İŞ AKDİNİ FESH ETTİLER..”

Türk Metal Sendikası İstanbul 1 No’lu Sekreteri Raşit Atalay, grevdeki işçilere destek ziyaretinde bulundu. Atalay yaşanan süreçle ilgili şu bilgileri verdi:

“İşçiler, bir süre önce Türk Metal Sendikası altında örgütlendi. Arkadaşlarla yetki belgesini aldık. İşveren yetki belgesine itiraz etti. İtiraz belgesinin sonucunu beklemeden işveren tarafından bir görüşme talebinde bulunuldu. İşverenle bir görüşme gerçekleştirdik. İşlerinin iyi olduğunu, işlerinin daha da artacağını söyledi.

Daha çok işçi almaya da devam edeceklerini ifade etti. Geçtiğimiz cumartesi günü bir anda ne olduysa küçülmeye gideceklerini söyleyerek 13 arkadaşımızın iş akdini fesh ettiler. Bizler de bu arkadaşlarımıza destek vermek için geldik..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com