Ana sayfa » Siyaset » BAYIR SORDU; “EMNİYETİN BU VAKIFTAN HABERİ VAR MI?, MÜDAHALECİ VAKFA CEZA VERİLECEK Mİ?..”

BAYIR SORDU; “EMNİYETİN BU VAKIFTAN HABERİ VAR MI?, MÜDAHALECİ VAKFA CEZA VERİLECEK Mİ?..”

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’in Konak İlçesi Mersinpınar sokaklarında İsmailağa cemaatine bağlı Sıla Vakfı üyelerinin halkın yaşamına karıştığını, silahla gezerek teftiş yaptıklarını, karşı geleni ise tehdit ettikleri iddialarını dile getiren CHP’li Bayır, Bakanı Soylu’ya, “Halkımızın hak ve özgürlüklerine toplumsal yaşama müdahale eden bu vakıflar hakkında cezai bir işlem uygulanacak mıdır?” diye sordu.

İzmir’in Konak’taki Mersinpınar semti sakinleri, İsmailağa Cemaati’ne bağlı olduğu iddia edilen Sıla Vakfı üyelerinden şikâyetçi olduklarıyla ilgili yazıların basında ve sosyal medyada yer aldığını anımsatan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Mahallelinin iddiasına göre, cemaat üyeleri herkesin yaşamına karıştığını, halkı tehdit ederek, sokakta ‘teftiş’ bile yaptıklarını dile getirmişler.

Bir basın kuruluşuna konuşan mahalle sakinleri, “Bazı cemaat üyeleri Mersinpınar sokaklarında silahla geziyor, sürekli teftiş yapıyor, herkesin yaşamına karışıyor, kendilerini dinlemeyenleri ise tehdit ediyor” sözleriyle tedirginlik yaşadıklarını dile getiriyorlar. Geçtiğimiz günlerde Mersinpınar sokaklarında çıkan silahlı çatışmada bir kişinin yaralandığı belirtilmektedir.

Çatışmanın nedeni ise tarikat üyelerinin toplumsal yaşama müdahale etmesinden kaynaklandığı ileri sürülmekte; Yine bölge esnaflarından birisi, cemaat üyesinin elinde “Kalaşnikof” marka bir tüfeğin bulunduğunu iddia etmektedir” dedi.

“EMNİYETİN BU VAKIFTAN HABERİ VAR MI?..”

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP’li Bayır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “İzmir’in Konak İlçesi Mersinpınar semtinde İsmailağa Cemaatine bağlı olduğu iddia edilen Sıla Vakfı üyeleri hakkında emniyete yapılan bir şikâyet var mıdır? Konu ile ilgili olarak emniyetin bu yapılanmadan haberi var mıdır?” sorusunu yöneltti.

“MÜDAHALECİ VAKFA CEZA VERİLECEK Mİ?..”

Bayır şu sorularına da yanıt istedi:

Halkımızın hak ve özgürlüklerine toplumsal yaşama müdahale eden bu vakıflar hakkında cezai bir işlem uygulanacak mıdır?

Mersinpınar semtinde çıktığı belirtilen kavga da, üzerinde “Kalaşnikof tüfek ‘ ‘ bulunduğu iddia edilen olayın sorumluları hakkında bugüne kadar bir işlem yapılmış mıdır?

Yapılmamışsa, bir işlem yapılacak mıdır?

Geçtiğimiz yıllarda da örneklerini gördüğümüz bu tarz yapıların oluşumunu engellemek için önlemler almayı düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bu önlemler nelerdir?..”

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com