Ana sayfa » Siyaset » CHP’DEN, ERDOĞAN’IN MERKEZ BANKASI REZERVLERİYLE İLGİLİ SÖZLERİNE YANIT..

CHP’DEN, ERDOĞAN’IN MERKEZ BANKASI REZERVLERİYLE İLGİLİ SÖZLERİNE YANIT..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-CHP Tekirdağ Milletvekili, Parti Sözcüsü ve Ekonomi Politikaları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası rezervleri hakkında açıklamasına sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yanıt verdi.

Erdoğan, “Yıllık ihracatımız 207 milyar doları geride bıraktı. İstihdamda salgın öncesinin üzerinde bir seviyeye geldik. Merkez Bankası rezervlerimiz 118 milyar doları buldu. Bay Kemal ne diyordu:128 milyar dolara nerede! Bunu sorup duruyordu. Dikkat ederseniz artık hiç sesleri çıkmıyor.

Bunlar akşam yalan sabah yalan. Zaten bunlar yalan terörü estirdiler. Artık ağızlarını açacak halleri kalmadı. İnşallah enflasyonu da en kısa sürede kontrol altına alarak, fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

Paylaşımında Merkez Bankası’nın resmi grafiklerini kullanan Faik Öztrak’ın açıklaması şöyle oldu:

Erdoğan “TCMB rezervleri 118 milyar $’ı buldu” diyor. Kasadaki 140 milyar $’lık borç senedi ve emanet dövizi ağzına hiç almıyor.

Oysa kasada 21 milyar $’lık açık var. Erdoğan’ın verdiği rakamlara bakarsanız hac farz olmuş. Kasaya bakarsanız zekata muhtaç. #128MilyarDolarNerede ?..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com