Ana sayfa » Güncel » Fuarda PCR Testi zorunlu olacak mı?, İZFAŞ Genel Müdürü Yanıtladı..

Fuarda PCR Testi zorunlu olacak mı?, İZFAŞ Genel Müdürü Yanıtladı..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildi.

İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, söz konusu kararın İzmir Fuarı’nda uygulanıp uygulanmayacağına dair soruyu yanıtladı.

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda 6 Eylül Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirildi.

3 Eylül’de dünyaya 90’ıncı kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki (İEF) etkinlikler için 6 Eylül itibarıyla PCR testi zorunluğu getirilip getirilmeyeceği merak konusu oldu. İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, konuya ilişkin açıklamalarda bulunurken 3-12 Eylül tarihleri arasında Kültürpark’ta gerçekleşecek olan fuara dair değerlendirmelerini aktardı.

‘TÜM ÖNLEMLERİ ALDIK..’

Genelge kapsamındaki PCR testi zorunluluğu kararının fuarda uygulanıp uygulanmayacağını yanıtlayan Karaosmanoğlu, “Söz konusu karar kapalı alanlar için. Fuar açık alan olduğu için böyle bir uygulama yok. Ancak, Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin (TOOB) açık alanda fuar düzenlemeye ilişkin usul ve esasları çerçevesinde, Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeler ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) tavsiyeleri doğrultusunda açık alanda fuar ve etkinlik düzenlemeye ilişkin tüm pandemi önlemlerini aldık” diye konuştu.

‘İZMİRLİLER FUARLARINI ÇOK SEVİYOR..’

Fuara gelmek isteyen herkes için 10 günlük dolu dolu bir program hazırladıklarını belirten Karaosmanoğlu, “Kontrollü bir şekilde, pandemi önlemlerine riayet ederek, vatandaşlarımız eğleneceği etkinlikleri hazırladık. Gidişat şu an çok iyi. Fuarı tüm Kültürpark’a yaydık. İzmirliler 90 yıldır olduğu gibi fuarlarını çok seviyor ve yoğun ilgi gösteriyorlar” dedi.

Kaynak: Gizem TABAN/İZGAZETE

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com