Ana sayfa » Güncel » LÖSEV’Lİ ANNELER SALÇA ŞENLİĞİNDE BULUŞTU…

LÖSEV’Lİ ANNELER SALÇA ŞENLİĞİNDE BULUŞTU…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-LÖSEV İzmir Seferihisar Doğal Yaşam Çiftliği’nde tek katkı maddesi sevgi olan Domates Salçaları’nı festival tadında düzenledikleri organizasyon ile anneleriyle üretmeye başladı. Salçaların satışından elde edilen gelir de lösemili çocuklara sunulan ücretsiz sağlık ve eğitim hizmetlerinde kullanılacak.

Kurulduğu 1998 yılından bu yana; “Kanserden korunmak için ilk şart sağlıklı beslenme” diyen LÖSEV, Seferihisar LÖSEV Doğal Yaşam Çiftliği’nde bulunan mutfak atölyesinde domates salçası üretimine başladı.

 Domates salçası üretimini gönüllüleri ve kayıtlı ailelerinin katılımı ile bir şenliğe dönüştüren LÖSEV, her yıl Eylül ayının ilk haftasında yapılacak etkinliği geleneksel hale getireceğini duyurdu. Cumartesi günü başlayan etkinlik hafta boyunca devam edecek.

SALÇALAR ANNE ELİNDEN…

LSV Dükkân markası ile içinde iyilik olan, doğal ürünleri halka sunan LÖSEV, Seferihisar’da bulunan çiftliğinde mandalina hasadına ek olarak çiftlikte bulunan mutfak atölyesinde salça üretimini de gerçekleştiriyor. Vakfa kayıtlı lösemili çocukların anneleri ve iyileşen yetişkin hastalarının katkıları ile domates salçaları anne elinden çıkıyor. Tamamen geleneksel yöntemler ile hijyenik ortamda üretilen ürünler, “LSV Dükkan” aracılığıyla LÖSEV gönüllülerine sunuluyor.

FESTİVAL HAVASINDA..

Her yaş grubundan LÖSEV Gönüllüsünün katılımına açık olan şenlikte canlı müzik dinletileri, halk oyunları gösterisi ve çiftlik gezisi yapılacak. LÖSEV Doğal Yaşam Çiftliği’nde her yıl düzenlenen mandalina toplama etkinliğinin yanında artık Salça Şenliği de düzenlenecek. Doğal LÖSEV Yumurtaları, zeytinyağı, LÖSEV Satsuması ve mandalina kurusu da bu tesiste üretilmeye devam ediyor. Üretilen ürünler ise sağlıklı gıda ve kansere karşı gıda farkındalığı yaratmak isteyen “LSV Dükkan” aracılığıyla topluma sunuluyor. Buradan elde edilen gelir, ailelerin sağlık, eğitim ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılıyor.

YENİDEN BİR ARADA..

Bu yıl ilki düzenlenen şenliğin LÖSEV gönüllüleri ve aileleriyle bir araya gelerek yapacakları etkinliklerle, gelenekselleşmesi planlanıyor.  LÖSEV İzmir İrtibat Ofisi, pandemi sürecinin ardından normalleşme başlangıcını salça şenliği ile yaparak hem aileleriyle hem de gönüllüleriyle buluşacak. Yaklaşık 2 yıldır yüz yüze gerçekleşemeyen etkinlikler, LÖSEV Seferihisar Doğal Yaşam Çiftliği’nde sosyal mesafe ile yapılabilecek.

DOĞAL GIDALAR ANNE ÜRETİMİ..

 salçasının yanı sıra mutfak atölyelerinde lösemili çocukların anneleri tarafından tarhanadan reçele, kurabiyeden çikolataya birçok gıda sağlıklı ve doğal yöntemlerle üretiliyor. Kadınlara rehabilitasyon imkanı sağlayan Anne Üretim Atölyeleri ile anneler yaşadıkları sıkıntıları geride bırakıyor.

LSV Dükkân üretimi tüm bu gıdalara gerek çocuğu, gerek kendisi ya da tüm ailesi için tercih edenler ürünlere www.lsvdukkan.com adresinden kolayca erişerek sipariş verebilir ve Türkiye’nin her yerinden teslim alabilir..

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com