Ana sayfa » Güncel » 37 KİŞİNİN CAN VERDİĞİ RIZA BEY APARTMANI DAVASININ İLK DURUŞMASI YARIN YAPILACAK..

37 KİŞİNİN CAN VERDİĞİ RIZA BEY APARTMANI DAVASININ İLK DURUŞMASI YARIN YAPILACAK..

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-İzmir’de 30 Ekim 2020’de Sisam (Samos) merkezli meydana gelen depremde 37 kişinin yaşamını yitirdiği Rıza Bey Apartmanı davasının ilk duruşması 3 Eylül Cuma günü İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da görülecek.

Binanın proje aşamasından yapımına, kullanımına kadar birçok ihmal, kasıt, denetimsizlik olduğu bilirkişi raporunun inceleyen İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu müteahhit, mimar, inşaat mühendisi ve denetmenin yanı sıra apartman yöneticisi ile 4 apartman maliki hakkında 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılamaya başlayacak.

DAVAYA SAHİP ÇIKMA ÇAĞRISI

İlk duruşması öncesi Rıza Bey Apartmanı’nda yakınlarını kaybedenler, kamuoyuna davaya sahip çıkıp çağrısı yaptı.

Dava öncesi duruşmaya destek çağrısı yapan aileler, “Her aşamada vurdumduymazlık sonucu 9 çocuk olmak üzere 37 insanımızı kaybettik. Binamız en çok can kaybı yaşanan bina oldu. Biz Rıza Bey Apartmanı’nda yaşayan, yakınlarını kaybedenler olarak apartmanın yıkılmasında ve ölümlerin meydana gelmesinde sorumluluğu bulunan bir kısım sanıklar hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tüm duyarlı kamuoyunu davaya sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

“KAMU İDARESİ SORUMLULUKTAN KAÇAMAZ..”

Rıza Bey Apartmanı Bilirkişi Raporuna yansıyan binanın yıkılmasında kamu sorumluluğu olan yetkililerin iddianamede olmadığını söyleyen dava avukatlarından Dilek Güzel, “Kamunun buradaki sorumluluğu her açıdan ortadayken kamu idaresi sorumluktan kaçamaz” dedi.

“EN AĞIR CEZA VERİLMELİ”

Bayraklı’da yaşanan depremin ardından kurulan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan ise, “En çok can kaybının yaşandığı Rıza Bey Apartmanı davası da dahil can kaybının yaşandığı tüm binaların müteahhitleri başta olmak üzere tüm sorumluların en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz” dedi.

Deprem sonrası ağır hasarlı binanın sorumlularının da yargının önüne çıkması gerektiğini söyleyen Özkan, “Deprem sonrası mağduriyetlerimiz her boyutuyla sürüyor. Deprem öncesi denetim sorumluluğu olanlar, şimdi bize 100 metrekarelik evinizin 50 metrekaresini müteahhitte verin diyorlar. Sorumlular bizleri hâlâ mağdur etmeye devam ediyor” diye konuştu..

Kaynak-Evrensel

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2024 | Kuzeyegehaber.com