Ana sayfa » Yerel » ALİAĞA’DA YEPYENİ BİR LEZZET DURAĞI…

ALİAĞA’DA YEPYENİ BİR LEZZET DURAĞI…

Yazar: Erdinç Şahin
0 yorum

KUZEYEGEHABER-Aliağa’da yeni bir lezzet durağı hizmete girdi. Göçmen Börekçisi bu yeni mekan. Açıldığı gün yani bugün gidip işletmecileri, Şafak Önder ve Ömer Erzurumlu ile Göçmen Börekçisini konuştuk;

Şafak Önder;

“Biz Aliağa halkını, Maraş usulü kelle paça çorbasının essiz ve doyumsuz lezzeti ile tanıştırmak istiyoruz, ana misyonumuz bu. Çünkü Maraş usulü kellepaça damak tadı olarak Aliağa’da pek bilinmiyor. Müşterilerimiz bizim kelle paçamızdan tattığı anda daha önce ne yedikleri konusunda tereddüde düşecekler, bu kadar iddialıyız yani.

“KOCAELİNDE ELDE AÇILIYOR, ŞOKLANIP BURAYA GELİYOR, PİŞİRİM BURADA YAPILIYOR..”

Göçmen Börekçisi markasıyla da özel günler de, örneğin altın gününde, beş çaylarında, kabul günlerinde vazgeçilmez bir lezzet durağı olmak istiyoruz. Bir diğer özelliğimiz ise böreğimizin hamuru Kocaelinde elde açılıyor, şoklanıyor, bura da bizim depomuzda hazır halde bulunuyor. Pişirimini biz burada yapıyoruz.

“EZİNE PEYNİRLİ GÖÇMEN BÖREĞİ EN SPESİYAL LEZZETİMİZ, KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİZ..”

Yani siparişten bir saat önce, sipariş edilmesi durumunda 8 tepsiye kadar sıcak börek 7/24 istediğiniz yerde olabiliyor. Göçmen Böreğinin 4 çeşidi var. Patatesli, ıspanaklı, kıymalı ve Ezine peynirli. Bunların içinde en iddialı olduğumuz ezine peynirli göçmen böreğimiz. Ezine peyniri böreklerde pek kullanılmaz, bize ait bir yorum oldu dolayısıyla. Herkesin bir kere denemesini tavsiye ediyoruz, sonrasında zaten vazgeçemeyecekler o eşsiz lezzetten.

Peynirli ve kıymalı olmak üzere iki çeşit kol böreğimiz ve antep usulü olmak üzere yine peynirli ve kıymalı olarak iki çeşit su böreğimiz var. Baklava hamuru burada yapılıyor. Bir çeşit adana usulü kaşarlı tepsi böreğimiz var. Birde boşnak mantısı dediğimiz börek çeşidimiz var. Tercihe bağlı olarak yoğurtla, sosla servis ediliyor.

Aliağa halkının kahvaltı alışkanlığını mekan olarak değiştireceği konusunda son derece iddialıyız. Çorbamızı bir kez denemelerini özellikle tavsiye ediyoruz.”

-Ömer usta, Maraş usulü kellepaça çorbasının ustası sensin. Nedir farkı senin çorbanın?

“ALİAĞA’LILAR KELLE PAÇAMIZI BİR KEZ TATSINLAR, MÜPTELASI OLACAKLAR..”

“Ben Aliağa’ya K.Maraş’tan bu eşsiz tadı sunmaya geldim. Şafak beyin de dediği gibi sadece bir kez tatmaları halinde bize ilk soracakları şeyin; “Usta bunu nasıl yapıyorsunuz da bu kadar farklı ve lezzetli oluyor cümlesi olacağından adım gibi eminim. Aliağa halkını bu eşsiz ve benzersiz tatla tanıştırmak için sabırsızlanıyoruz…”

Aliağa Göçmen börekçisinin açılışını ES Group’un ortaklarından Şenol Demirbaş yaptı.

-Göçmen Börekçisi Atatürk Mahallesi, İnönü Caddesi No: 24/B adresinde hizmetinizde..

Tel: 0232 617 1 617

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Yorum Yap

* Bu formu kullanarak, verilerinizin bu web sitesi tarafından saklanmasını ve işlenmesini kabul etmiş olursunuz.

© 2015 – 2023 | Kuzeyegehaber.com